2020. március 02. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az életnagyságú legó Fiat 500-as

Az új LEGO Creator Expert Fiat 500-as készletet egy életnagyságú, legó kockákból épült ikonikus Fiat 500-as kíséretében mutatták be, amely 189 032 legó kockából épült, a súlya pedig 400 kilogramm.

A Fiat és a LEGO Csoport együttműködésében megépített, 1:1 méretarányú, legó kockákból épült Fiat 500-ast eredeti Fiat 500-as kormánykerékkel egészítettek ki, megépítése pedig 830 órát vett igénybe. Az életnagyságú modellt kiemelt helyen állítják ki a Fiat gyárban a klasszikus Fiat 500-asok között.

Az 1960-as évek végén piacra dobott legendás Fiat 500F modell alapján megálmodott, haladóknak ajánlott szett korszerűsített extrákkal kiegészített belső térrel és napfénytetővel rendelkezik. Utóbbi lehajtásával az olasz napfényben fürdőzve autózhatunk az Amalfi-parton.

A 960 darabos modell minden olyan felszereléssel rendelkezik, amelyre egy európai út során szükség van: pótkerék, csomagtartó, felnyitható motorháztető, így a motort is ellenőrizhetik az építők.

A készlethez tartozik még egy összecsukható festőállvány színpalettával, illetve egy-egy festmény az autóról és a római Colosseumról. Ezek segítségével az építők nemcsak megörökíthetik kedvenc római helyszíneiket, hanem feleleveníthetik a régi nyaralások emlékeit is.