2020. március 05. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Bentley barchettája

A Bentley megalkotta a modern kor legritkább kétüléses grand tourerét, a Bacalart, amely feléleszti a Mulliner karosszériaépítő hagyományait. A főúri luxust és lélegzetelállító teljesítményt kínáló Bacalar egy teljesen egyedi építésű, tető nélküli kocsi, amelyből összesen csak 12 darabot fognak összeszerelni.

A Bentley Mulliner Bacalar egy valódi, tető nélküli barchetta – egy luxuskivitelű, kétüléses, nyitott tetős sportautó, amihez hasonló eddig még nem készült a Bentley-nél. Minden egyes Bacalart az ügyfél személyes ízléséhez igazodva kézi munkával fognak összeszerelni. A Bacalar egyetlen karosszériapanelje sem lelhető fel más Bentley modelleken, bár a kilincsét a Continental GT-től kölcsönözte, egyszerűen azért, mert bele van építve a kulcs nélküli nyitás és zárás rendszere.

A hátsó borítóelem és fedélzet alumíniumból készült, míg az ajtókat és a sárvédőket szénszálas műanyagból faragták ki. Egyes elemeket pedig 3D nyomtatással alkottak meg. A Bacalar a Continental GT-hez képest 20 mm-rel megnövelt hátsó nyomtávval bír, a kerékjáratokban pedig különleges, háromtónusú 22 colos kerekek forognak. Az egyedi első és hátsó világítótesteket az EXP 100 GT tanulmányautó inspirálta.

A tervezők teljesen egyedi belső teret alakítottak ki, amely színek és anyagok tekintetében maximálisan testre szabható. A kétüléses karaktert az utasokat körbeölelő cockpit dizájn hangsúlyozza. Az ülések mögötti mélyedésekben ehhez az autóhoz tervezett olasz Schedoni táskák helyezhetők el. Minden részletmegoldás különleges, a szellőzőrostélyok bronzszínű mintázatától kezdve a fő kezelőszervek anodizált titánium felületkezeléséig. A kétféle bőrkárpitot Alcantara szövettel és fenntartható forrásból származó faanyaggal kombinálták. Emellett az üléseken, a középkonzolon, a műszerfal alján és az ajtópaneleken természetes gyapjút is találunk.

A Bacalar szíve a Bentley 6 literes, ikerturbós W12 TSI motorja, amelyhez nyolcsebességes duplakuplungos automataváltó kapcsolódik. A felfüggesztés természetesen légrugós.

A Bentley Mulliner Bacalarból csak 12 darab készül, s ezt a fajta exkluzivitást meg kell fizetni. 1,5 millió fontot kérnek egy példányért.