2020. március 10. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy ötven éves legendás izomautó

Ha amerikai gyártmányú izomautók kerülnek szóba, az első három legtöbbet emlegetett modell között biztosan ott lesz a Plymouth Hemi Cuda. És ha már Hemi Cuda, akkor lehetőleg 1970-es évjáratú. Mint ez a fantasztikus állapotú példány, amelybe élete során csupán 4506 kilométert tekertek. Hamarosan kalapács alá kerül.

Ilyen keveset futott Hemi Cuda még az izomautók hazájában sem kerül sűrűn a látótérbe. Az 1969 szeptemberi gyártású kocsinak összesen három tulajdonosa volt és ötven év alatt csak 4506 kilométert tettek meg vele. Ennek ellenére gyári eredeti alkatrészekkel teljesen felújították, így szakasztott olyan, mintha tegnap gördült volna le a gyártósorról.

A Rallye piros Hemi Cuda felvonultatja a legütősebb gyári extrákat, mint a gyorszáras Shaker beömlős gépháztető, a Rallye felnik és Goodyear Polyglas HT abroncsok, az utastérben pedig a pisztoly markolatú 4-sebességes váltó, a kagylóülések és a Rallye műszerfal. A motorháztető alatt a négytorkú karburátorral etetett 7 literes big block Hemi V8-ast találjuk, 425 lóerős teljesítménnyel.

A gyönyörű Hemi Cudát napokon belül elárverezik, ahol az árát 165 és 180 ezer dollár körül becsülik. Nos igen, a klasszikus izomautók árai, pláne az ilyen jó állapotúaké, ma már a luxusautókéival vetekednek.