2020. március 23. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Így dalol a világ első ikerturbós Corvette C8-a – videó

A Hennessey Performance tuningcégnek komoly tervei vannak az új Chevrolet Corvette C8-cal, amelynek kiszállításai még csak most indultak el az Egyesült Államokban. Több különböző motorerősítő csomagot, karbon külső kiegészítőket és nagyteljesítményű fékrendszert is kínálnak majd a középmotoros sportkocsihoz. A csúcs az 1200 lóerős ikerturbós verzió lesz, amelyet már meg is hallgathatunk.

Hennessey-C8-Corvette-1-min

A Hennessey eleinte rozsdamentes acél sport kipufogórendszert kínál majd az autóhoz, majd elérhetővé teszi a kompresszoros és turbós feltöltés lehetőségét is. Az előbbivel 700, míg az utóbbival akár 1200 lóerő is előcsalogatható a blokkból, amely gyári állapotában 501 lóerős. A videón egy ikerturbós példányt próbálgatnak; a 6,2 literes LT2 V8-as motorra akasztott két darab turbófeltöltő csodálatosan fütyül a motorfordulatszám emelkedésével. Természetesen még rengeteg finomhangolásra és tesztelésre lesz szükség, ameddig elkezdhetik árulni a csomagot.

Hennessey-C8-Corvette-3-min

A Hennessey karbon aerodinamikai kiegészítőket is fejleszt a géphez. Szénszálas első lökhárító és splitter, oldalküszöbök, hátsó szárny és diffúzor vásárolható majd a középmotoros sportkocsihoz. Ezenkívül verseny Brembo fékrendszer és Penske felfüggesztés is érkezik majd a modellhez.