2020. április 10. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Dizájn díjat nyertek az új Peugeot-k

A Peugeot új kisautója, a 208 és új szabadidőautója, a 2008 SUV is elnyerte a rangos Red Dot díjat, a termék design kategóriában. A két oroszlános modell elsősorban sportos külső formatervével és minőségi kidolgozásával nyerte el a nemzetközi zsűri bizalmát. A francia gyártó modelljeit idén hatodszorra díjazták.

Magabiztos külső megjelenésével az új 208 tökéletesen illeszkedik a Peugeot márka prémium stratégiájába. Az új 208 a szakértő zsűrit elsősorban a feszes és letisztult vonalakkal megrajzolt  sportos megjelenésével nyűgözte le. Az utasteret egy világelső újdonság gazdagítja. A 3D kijelzésre is képes, magasra helyezett, teljesen digitális műszeregység, amely a duplán lapított kormánykerékkel és a nagyméretű központi érintőképernyővel együtt tökéletes egységet alkot, kiteljesíti a Peugeot i-Cockpit koncepcióját. Mindez már az Allure változattól a szériafelszereltség részét képezi az új 208 esetén.

Az új Peugeot 2008 SUV esetén a zsűri nagyra értékelte a márka jelenlegi identitásába kiválóan illeszkedő, hosszúkás nappali menetfényeket, melyek kardfogú tigrisre emlékeztetnek és messziről felismerhetővé teszik az új modellt. Az oldalnézet háromszöget formázó vonalai egyszerre teszik egységessé és dinamikussá az autót. A hátsó rész különlegességei a lakkfekete sávba integrált, hármas oroszlánkarmokat formázó LED-es lámpatestek. A belső térben is odafigyeltek a részletekre: a különleges díszvarrások valamint a magasabb felszereltségeknél megtalálható LED-es hangulatvilágítás vagy a különleges Alcantara kárpitozás szintén az igényes design és anyaghasználat jó példái.

Mind az új 208, mind pedig az új 2008 SUV elérhető 100%-ban elektromos változatban is. Az e-208 és az e-2008 változatokat csupán néhány egyedi stíluselem különbözteti meg a hagyományos belső égésű változatoktól: a hűtűmaszk díszítései a karosszéria színében pompáznak és az oroszlán embléma különleges, dikroikus színezést kap, mely minden szögből kicsit más árnyalatban csillog. Ettől eltekintve mindkét elektromos változat ugyanazt a helykínálatot és attraktív külső-belső dizájnt kínálja, mint a belső égésű változatok.