2012. március 02. 20:13   |   Autoblog
címkék:  

Expedícióra indul az egymilliomodik Land Rover Discovery

A Jaguar Land Rover nagy-britanniai Solihullban működő gyártóüzemében elkészült az egymilliomodik Land Rover Discovery modell. Hogy emléket állítsanak ennek a mérföldkőnek, az egymilliomodik jármű egy különös kalandra indul, birminghami szülőhelyéről a kínai Peking városába.

Az ötven napon át tartó, 8000 mérföldes (12875 km) „Journey of Discovery" expedíción három darab Land Rover Discovery vesz részt. Az expedíció több mint egy tucat európai és közép-ázsiai országon kel át, hogy végül április 23-án megérkezzen a Pekingi Autószalonra.

Az expedíció egyben kiváló lehetőséget biztosít a Land Rover számára arra, hogy a márka történetének legambiciózusabb adománygyűjtő akciójában megkíséreljen egymillió angol fontnyi támogatást gyűjteni a márka globális humanitárius partnere, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége számára. Ezt az összeget egy létfontosságú víztisztítási projektnek szánják Ugandában.

A „Journey of Discovery" a mai napon indult útnak, a Jaguar Land Rover solihulli gyártóüzemének, a Discovery szülőhelyének dolgozói számára szervezett rendezvényen. A járműtől a munkatársak mellett számos híres utazó és felfedező is búcsút vett, olyanok, akik kalandjaik során a világ leginkább embert és gépet próbáló pontjain bízták életüket a Discovery-re. Az ünnepségen többek között jelen volt Bear Grylls, Sir Ranulph Fiennes, Ray Mears, Monty Halls és a sarkkutató Ben Saunders.

Az expedíció előzményének tekinthető az 1955-ös „Első Szárazföldi Expedíció", amelyen egy csapat Land Rover Series 1 indult útnak, ugyancsak Birminghamből Pekingbe. Az akkori expedíció végül Szingapúrban ért véget, ám az eredeti kaland szellemében a Discovery érinti a Land Rover számos fontos piacát, így az Egyesült Királyságot, Oroszországot és Kínát.

Egymillió fontos kitűzött összegével a Journey of Discovery a Land Rover eddigi legambiciózusabb adománygyűjtő projektje. A Vöröskeresztet és annak ugandai víztisztító projektjét támogató kezdeményezés mellett a Land Rover egy három éven át tartó, globális projekt, a „Reaching Vulnerable People Around the World" keretében további támogatást nyújt a Vöröskeresztnek 15 országban.

A biztonságos ivóvíz hiánya az egyik leggyakoribb betegségforrás szerte a világon, Uganda pedig a legsúlyosabban érintett országok közé tartozik. A Szövetség jelenleg is azon dolgozik, hogy biztonságos ivóvizet és higiénés körülményeket teremtsen Ugandában; a projekt az elmúlt négy évben 90 ezer embert érintett. A Vöröskereszt és a Land Rover közös akciója a várakozások szerint további 45 ezer ugandai lakos életét változtathatja meg.