2020. május 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Audi RS Q8 900 lóerővel

Az RS Q8 a legdrágább Audi Sport modell, egyben a legerősebb valaha gyártott négykarikás SUV. 600 lóerős, mégis vannak olyanok, akik ezzel nem elégedettek. Nekik készült a Manhart Performance tuningcsomagja, amely hihetetlen 900 tagúra gyarapítja a szuper-SUV ménesét.

A Manhart RQ 900 csomagjánál nincsen durvább a piacon. Új motoralkatrészek beépítésével, új turbófeltöltőkkel és a vezérlőelektronika átprogramozásával a tunernek sikerült 900 lóerőre emelnie a 4 literes V8-as aggregát teljesítményét és 1080 Nm-re növelnie a forgatónyomatékot. Ez 300 lóerővel és 280 Nm-rel haladja meg a gyári értékeket, amelyek már önmagukban lenyűgözőek.

A Manhart nem közölte, hogy a motortuning miként hatott a menetteljesítményekre, de az RS Q8 már szériaállapotában is 3,8 másodperc alatt sprintel százra és a feláras Dinamika csomaggal eléri a 305 km/órás sebességet. Arra tippelünk, hogy a nulla-százas gyorsulás 3 másodperc körülire csökkenhetett, ami őrületes egy ekkora testtől. És közben jobban is harsog, hiszen a Manhart lecserélte a kipufogórendszert a leömlőtől kezdve (csak exportpiacokra).

Az RS Q8 emellett 30 mm-t ültető rugókat kapott és 23 colos felniket visel, amelyeket matt feketében vagy fegyverszürkében lehet kérni. A szakemberek egy widebody karosszériakészletet is kifejlesztettek a modellhez, amely jóval fenyegetőbbé teszi a gép megjelenését. A készlet minden eleme szénszálas műanyagból készült; része a motorháztető, az első spoiler, a küszöbök, a diffúzor és a kerékjárati ívszélesítések.

A Manhart csak 10 darab RQ 900 csomag értékesítését tervezi, melynek ára brutális 280 ezer euró.