2020. május 13. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Elektromos modellekkel árasztja el a piacot a Kia

A Kia Motors ma további részleteket hozott nyilvánosságra elektromosautós terveiből, miután európai eladásainak 6%-át az akkumulátoros villanyautók tették ki 2020 első negyedévében.

14605-KIAMOTORSEUROPEOUTLINESPLANSFOREVSALESGROWTH

Az év elején a Kia bemutatta ‘Plan S’ nevű programját, amellyel közép- és hosszú távon az iparági vezető szerepet célozta meg modelljeinek villamosításában, mobilitási szolgáltatásokban, konnektivitásban és önvezetésben egyaránt. A Plan S határozottan körvonalazza a Kia technológiaváltási stratégiáját a belső égésű hajtásoktól az elektromos hajtás felé vezető úton.

A Kia “elektromos elhivatottsága” máris kiemelkedő eredményeket hozott az európai piacon. 2020 első negyedévében a tisztán elektromos hajtású autók értékesítése 75%-kal (6811 darabra) nőtt 2019 hasonló időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy a helyi kibocsátás nélküli, elektromos hajtású modellek immár a márka európai eladásainak 6%-át adják. 2019 első negyedévében ez az arány még csak 2,9% volt.

14606-KIAMOTORSEUROPEOUTLINESPLANSFOREVSALESGROWTH

A Kia 11 új, tisztán elektromos hajtású akkumulátoros modellt mutat be több kategóriában világszerte 2025-ig. Az újgenerációs villanyautó-sorozat első modellje 2021-ben lép piacra Európában, friss, kifejezetten elektromos autók számára tervezett modern műszaki alapokon. Az újdonság igazi crossoverként érkezik, kategóriákat átívelő és összekötő megjelenéssel, új megoldásokkal, valamint különleges vezetési és használati élménnyel. Hatótávja meghaladja majd az 500 kilométert, miközben akkuja gyorstöltéssel kevesebb, mint 20 perc alatt is telíthető lesz.

A 2021-ben érkező első új modell után a Kia Motors Europe a további újdonságok többségét is bevezeti majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden új modellnek lesz legalább egy villamosított hajtásláncú, azaz lágy hibrid, full hibrid, plug-in hibrid, vagy tisztán elektromos változata, így a fejlett hajtástechnológiák az európai Kia eladások egyre nagyobb hányadát adják majd.

Az első új elektromos modell bemutatása után további emissziómentes Kiák érkeznek 2022-től, friss, specifikus műszaki alapokon. A Kia új modelljeinek többségét vásárlóinak pénztárcájához és szükségleteihez igazítható töltési megoldásokkal kínálja majd. A villanyautók 400 vagy 800V-os rendszerrel érkeznek, különösen gyors töltést is lehetővé téve.

A cél évi 500 000 tisztán elektromos hajtású autó értékesítése világszerte 2026-ra, ugyanekkor a tervek szerint az európai eladások 20%-át teszik majd ki a teljesen elektromos hajtású modellek.