2020. június 03. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso az új Toyota Hiluxot teszteli – videó

Fernando Alonso a Dakar-ralira való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte: az élete első Dakarján szépen helytálló kétszeres F1-világbajnok pilóta egészen a tűréshatárig hajszolta a pickup legújabb generációját a kőkemény terepen. Azt már most tudni lehet, hogy a vadonatúj Toyota Hilux egy új 2,8 literes motort és még tovább tökéletesített futómű-geometriát is kapott.

Miközben tavaly Spanyolországban a 2020-as Dakarra edzettek, Fernando Alonsónak és Marc Comának arra is lehetőségük nyílt, hogy kipróbálják az új 2020-as Toyota Hilux prototípusát, és összehasonlítsák a ralihoz átépített Gazoo Racing Hilux versenygéppel, ami célba repítette őket legelső közös Dakar-futamukon, a világ egyik legkeményebb autóversenyén. A Hilux legújabb változatában egy új, erőteljes 2,8 literes motor és új futómű-geometria gondoskodik arról, hogy az autó továbbra is azt a minőséget, strapabírást és megbízhatóságot kínálja, ami világszerte legendává avatta a Hiluxot.

 “A Hilux igazi ikonnak számít, és én mindig is nagy rajongója voltam. Nekem már első pillantásra nagyon megtetszett az új modell, amit kifejezetten izgalmas dolog volt tesztelni ebben a kemény környezetben, egy rali szakaszon, és elmenni vele a végső határokig. Az új 2,8 literes motor nagyon jónak tűnik, és az új felfüggesztést is remeknek éreztem. Ez az autó még akkor is komfortos, ha egészen a végletekig meghajszoljuk. Azt hiszem, az új Hilux tényleg legyőzhetetlen lesz.”– fogalmazott Alonso miután alaposan meghajszolták az autót a raligépek számára kialakított murvás-földutas speciál szakaszon.