2020. június 04. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Ősszel érkezik az új Toyota Hilux

A világ egyik legkedveltebb pickupja, a Toyota Hilux új generációval debütál idén ősszel. A modell kívül-belül megújult: a dizájn még erőteljesebb, miközben a vadonatúj, 2,8 literes motor még jobb teljesítményt biztosít országúton és terepen egyaránt, amihez továbbfejlesztett műszeregység és multimédia technológia társul. A kínálat csúcsán álló Invincible modellváltozat tökéletes a kettős célú felhasználásra, kemény munka és szabadidős célokra egyaránt.

Az új Toyota Hilux remekül egyesíti az ütős dizájnt, az új 2,8 literes motor erejét, a kiváló országúti és terepteljesítményt, valamint a személyautós kényelmet és a gazdag felszereltséget, ez pedig kifejezetten vonzó az olyan vásárlóréteg számára, amely vegyes használatra vagy csupán szabadidős célokra keres pickupot. A modell 1 tonnás teherbírása és 3,5 tonnás vontató képessége ezentúl a négykerék-hajtású változatok mindegyik felépítményéhez (szimplakabinos, extrakabinos és duplakabinos) rendelkezésre áll.

A hűtőrács és a lökhárító új, merész karakterével a formatervezők látványosan átalakították a Hilux orr-részét, ami így határozottabb kiállást kölcsönöz a pickupnak, és még inkább erősíti azt a benyomást, hogy ez a gép bárhová képes eljutni. Az új stílust még izgalmasabbá varázsolják az újonnan tervezett első és hátsó LED lámpatestek, a csiszolt felületű és feketére fényezett 18 colos könnyűfém keréktárcsák, valamint az új (Érzéki Vörös II, Sötétkék és Oxid Bronz) karosszériaszínek.

Az utastér leginkább szembeszökő változása a műszeregység új kialakítása, illetve a 8 colos infotainment képernyő, amit mechanikus gombokkal és forgótárcsákkal szereltek fel, mert ezek minden vezetési helyzetben egyértelműbben kezelhetők. A továbbfejlesztett multimédiás rendszer gyorsabb szoftvert kapott, és a képernyője is hamarabb reagál, az okostelefonok integrálását pedig az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerek könnyítik meg.

A bőséges felszereltségi listán olyan tételek szerepelnek, mint a kulcs nélküli nyitás és nyomógombos motorindítás, a műholdas navigáció, az automata klíma, az első-hátsó parkolássegítő szenzorok, vagy a 9 hangszórós, 800 wattos JBL Premium hangrendszer. A Hilux exkluzivitását rengeteg tartozék fokozza, amelyekkel a vásárlók még inkább a saját üzleti vagy szabadidős igényeikhez formálhatják autójukat. Ilyen a műanyag bukócső, a motoros mozgatású alumínium platótakaró roló, a platóhátfal-zár, a keménytető vagy a platóra épített 12 voltos elektromos csatlakozó.

Az új Hilux hajtáslánc-kínálatában megjelenik egy új 2,8 literes turbódízel motor, amely 204 lóerejével saját szegmensében versenyképessé teszi a Toyota pickupját. Az 500 Nm forgatónyomatékú erőforrás mindössze 10 másodperc alatt gyorsítja a Hiluxot álló helyzetből 100 km/órára (vagyis 2,8 másodperccel rövidebb idő alatt, mint a jelenlegi 2,4 literes blokk), miközben átlagfogyasztása 7,8 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 204 g/km. Az új 2,8 literes motor az extrakabinos és duplakabinos kivitelekhez lesz megrendelhető, és a vonóerőt hatfokozatú manuális vagy hatfokozatú automata sebességváltó továbbítja a négy kerék felé.

Az új Hilux tervezői arra törekedtek, hogy az offroad képességek megőrzése mellett is tovább finomítsák az országúti menetkényelmet. A kényelmet és a vezethetőségét tovább javítják a futómű és a szervokormány fejlesztései. A felfüggesztésben elöl és hátul is áthangolt lengéscsillapítók találhatók; ez, valamint a laprugók megújult formája és az áttervezett bekötési pontok simább rugózást biztosítanak, miközben a talajegyenetlenségek vagy a kátyúk okozta ütések kevésbé érezhetők az utastérben.

A Hilux-sorozat csúcsmodelljeként kínált, extrakabinos és duplakabinos kivitelben kapható Invincible modellváltozatot kifejezetten a kettős célú és a szabadidős használatra alakította ki a Toyota. Az exkluzív hűtőrács és első lökhárító, a kartervédő, a sárvédő-szélesítés, a külső kilincs, a keréktárcsa és a platóhátfal dizájnja kifejezetten az Invincible változathoz készült. Ami az utastér kialakítását illeti, az Invincible változat alapja a High felszereltség, amit exkluzív műszeregység, illetve fekete metálfényezésű és feketére krómozott betétek egészítenek ki, sőt még az intelligens kulcs kialakítása is egyedi. A duplakabinos kivitelben kék fény világítja meg az első és hátsó ajtókárpitokat, és a különleges enteriőrt kéttónusú, perforált bőr üléskárpitok teszik teljessé.