2020. június 09. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Véget ért a Lada márka forgalmazása itthon

Az európai károsanyag-kibocsátási normák miatt bizonytalan időre felfüggesztették itthon a Ladák forgalmazását. Az újautó-értékesítés megszűnt, ám a szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik.

Mint az ismert, a Lada márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került. A Szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Szövetség a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a Lada gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a Lada akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új Lada talált gazdára. Erre az időszakra esett a Lada gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű Vesta változatainak piaci bevezetése is.

A Lada Hungary csapata ezúton is köszöni a sok biztatást és segítséget, amit a magyar Lada rajongóktól, baráti társaságoktól és kluboktól kapott a közel öt év alatt. Amennyiben a Szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatják a márka új modelljeinek a forgalmazását. Az országos márkaszerviz-hálózat továbbra is szerviz és garanciális szolgáltatásokkal áll a Ladások rendelkezésére.