2020. június 11. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

Beárazták a Mazda elektromos autóját

A Mazda elfogadta a magyar piac ármódosítási kérelmét, így a vadonatúj, elektromos hajtású Mazda MX-30 tízféle felszereltségi szintjéből hat bekerül, négy pedig bevihető az állami támogatás 11 millió forintos sávja alá. A legolcsóbb változat 10,4 millió forintba kerül.

MAZDA-MX-30_Exterior_EU-specification_14

Az új Mazda MX-30 elsőkerék-hajtású, elektromos hajtáslánca egy 107 kW (145 lóerős) AC szinkron elektromotort ötvöz egy 35,5 kWh-s lítium-ion akkumulátorpakkal, mely körülbelül 200 km-re elegendő hatótávot biztosít (WLTP kombinált mérés). Ez az akkumulátor-méret elegendő ahhoz, hogy az MX-30-cal megtehető legyen a napi ingázáshoz szükséges távolság (az átlag európai autós napi 48 km-t vezet), és az autó egész életciklusára vetített CO2-kibocsátás is minimális maradjon. Az MX-30 CCS töltőcsatlakozóján keresztül DC gyorstöltővel 40 perc alatt 80%-ra tölthető.

Az MX-30 formájával a tervezők mindenképp hangsúlyozni akarták, hogy ez a modell más, bár szervesen illeszkedik a Kodo-világba. Letisztult vonalvezetése, vonzó freestyle ajtajai, tágas belső tere mindazt a nyitottságot tükrözi, ami célcsoportjára annyira jellemző. Ergonómikus utasterében olyan különlegességek találhatók, mint a lebegő középkonzol, a Mazda első, 7 colos érintő-kijelzője, és egy sor környezetbarát anyag (fenntartható forrásból beszerzett parafa, újrahasznosított műanyag szálból szőtt üléshuzat).

Az új MX-30 előértékesítése megkezdődött, az első tesztvezetésre július közepén lesz lehetőség, az elsőként rendelt autók pedig augusztus végén kerülnek a Mazda márkakereskedőkhöz. A Mazda MX-30 e-Skyactiv GT alapmodell ára 10 390 900 forint, amiből ha levonjuk a maximálisan igényelhető 2,5 millió forintos állami támogatást, 7 890 900 forintot kapunk.

mx-30 árlista