2020. július 08. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

A Cupra Formentor lesz az FC Barcelona hivatalos autója

A Formentor bevezetése előtt a Cupra megkezdi az első, kifejezetten a márka számára kifejlesztett előrendelési kampányát. Az FC Barcelonával kötött együttműködés részeként, amely a márkát a labdarúgó klub hivatalos autós és mobilitási partnerévé tette, a Cupra úgy döntött, hogy a Formentor lesz az FC Barcelona hivatalos autója.

Erre a Cupra Formentor előrendelési platformjának megnyitása kapcsán kerül sor, amely július 8-tól lesz elérhető. Miután összegyűjtötték a potenciális ügyfelek közel 20 000 nyilatkozatát, a márka úgy döntött, hogy online platformot nyit, ahol az autó szerelmesei otthonról tudják lefoglalni az autó exkluzív változatát, és az elsők lehetnek, akik vezethetik a márka legtöbb érzelmet kiváltó modelljét.

A Cupra és az FC Barcelona közötti partnerség részeként a Formentort intézményi felhasználásra adják át a labdarúgó klubnak. Ezenkívül a partnerség azt is előírja, hogy azoknak a játékosoknak, akik szeretnék használni az új modellt, lehetőségük nyílik saját autójuk összeállítására. Az egyik első játékos, aki kifejezte kívánságát, hogy “kezébe vehesse” a márka zászlóshajóját, a német kapus Marc ter Stegen, aki tavaly februárban lett a Cupra globális nagykövete.

A Cupra Formentor hivatalos reklámfilmjét Barcelonában forgatták, és közreműködnek benne az FC Barcelona első csapatának játékosai, köztük Marc ter Stegen, aki a Formentor kormányánál foglal helyet. Mindezen túl a Cupra az FC Barcelonával közös akciókat fog kidolgozni a márka új modelljének megismertetése érdekében, amely magában foglalja majd a kocsi bemutatását a Camp Nou-ban, amint a szurkolók visszatérhetnek a stadionba.

A Formentor bevezető változatában egy 2,0 literes TSI turbómotor található, amelynek teljesítménye 310 LE, nyomatéka pedig 400 Nm. Az exkluzív Petrol Blue Matt szín a gépkocsinak további vizuális eleganciát és személyiséget kölcsönöz, amelyet a 19 colos rézszínű könnyűfém keréktárcsák egyedi látványa erősít, és ezek “fogadják be” a nagy teljesítményű Brembo fékeket. A Cupra Formentor sportos külseje modern belső térrel párosul, amely magában foglalja a Petrol Blue színű kagyló bőrüléseket, valamint a szépen kidolgozott réz részeket, és a sötét alumíniumból csiszolt dekorelemeket.

A Cupra Formentor bevezető változata ősszel fog megjelenni az utakon. 2021-től egy PHEV plug-in hibrid változatot is piacra dobnak, amelynek összesített teljesítménye 245 LE, és elektromos hatótávolsága megközelítőleg 50 km lesz.