2020. július 09. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Szabadidőautó épült a Toyota Corollából

A Toyota leleplezte a Corolla-család új tagját, a Corolla Cross kompakt SUV-modellt. Az autó globális premierjét ma rendezték Thaiföldön, ahol már meg is kezdődött a jármű értékesítése. A közeljövőben az autógyártó tervei szerint a Corolla Cross további piacokon is megjelenhet, európai bemutatásáról azonban egyelőre nincs hír.

A Corolla Cross a TNGA platformra (GA-C) épül, új csatolt lengőkaros futóműve javítja a menetstabilitást, míg a tágas kabin kategóriaelső méretű (440 liter) csomagtérrel párosul, amelybe az autó magas építése miatt könnyű be és kipakolni.

A 4460 mm hosszú, 1825 mm széles és 1620 mm magas Corolla Cross erőteljes, formás karosszériát kapott. Mindeközben a Corolla-sorozatból már ismert biztonsági rendszerek segítenek elkerülni a baleseteket, és megbízhatóan óvják az utasok testi épségét.

A mérnökök sokat dolgoztak a karosszéria tömegcsökkentésén is, így még a benzinmotoros kivitelek is kiváló üzemanyag-fogyasztással működnek, és mind a benzinmotoros (140 LE), mind a hibrid hajtású modellváltozatok (122 LE) kategóriaelső környezetvédelmi teljesítményt nyújtanak. A Thaiföldön bemutatott Corolla Cross hibrid változatának üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 98 g/km, míg a benzinmotoros modelleknél ugyanezek az értékek 6,5 l/100 km és 150 g/km (NEDC).