2020. július 17. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Ördögi McLaren Németországból

A német Pogea Racing ezúttal nem egy olasz sportkocsit nemesített tovább, hanem egy brit sportautót vett kezelésbe. A McLaren 570s mindenből a legjobbat kapta és éppen 666 lóerős lett.

A Pogea Racing a rá jellemző igényességgel és jó ízléssel módosította a McLarent. A belépő szintű brit gépre nem szereltek fel újabb aerodinamikai elemeket és nem szélesítették ki a karosszériáját, csupán a futóművéhez és a motorjához nyúltak hozzá.

A tengelyvégekre egyedi stílusú, egyrészes konkáv felniket csavaroztak fel, amelyek a Jules névre hallgatnak. A világos bronzszínű kerekek 20 colosak és nagyon feldobják a Mclaren megjelenését. 255/30 és 295/30 méretű Michelin abroncsokat feszítettek rájuk. A tökéletes optika érdekében a McLaren alá professzionális sportfutómű is került, mégpedig a KW kínálatából (Variant 3).

A Pogea, mint a turbómotorok szakértője, a V8-as erőforráson villanthatta meg igazán a tudását. A vezérlőelektronika átprogramozásával és komplett sport kipufogórendszer felszerelésével csaknem 100 lóerővel gyarapította a ménest. A biturbó V8-as aggregát pontosan 666 lóerős lett, amihez 800 Nm-es nyomaték társul. A szakemberek 200 cellás fémkatalizátorokat szereltek be, kicserélték a leömlőket és a komplett kipufogórendszert is. Tették mindezt úgy, hogy a művelet után a McLaren továbbra is teljesíti az Euro 6-os kibocsátási normát és a TÜV engedélye is megvan.

A Pogea 570S a tuningnak köszönhetően 2,9 másodperc alatt sprintel százra és döbbenetesen gyorsan, 5 másodperc alatt felér innen 200 km/órára. A csúcssebessége 334 km/óra. Az átalakításért egyébként 11 ezer eurót számít fel a Pogea Racing.