2020. július 23. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a tízmilliomodik motor Szentgotthárdon

Szentgotthárdon egy rövid gyári összejövetellel ünnepelték a tízmilliomodik legyártott motort, amely a nyugat-magyarországi városban, immár a PSA csoport részeként működő motorgyár szerelősorairól jött le. Az első motort 1992. derekán gyártották itt, mintegy előrevetítve azt a sikeres jövőt, amelyet azóta a gyár és vele közösen a magyar autóipar mára befutott.

10mill_hátfal_1

A tízmilliomodik motor egy a háromhengeres turbós benzines PureTech családból, amely erőforrásokat széles körben használják a PSA csoporthoz tartozó márkák modelljeiben.

A gyári ünnepségen, amelyet a jelenlegi vírushelyzet miatt a személyes távolságtartásra ügyelve és a munkatársakkal élő közvetítésben megosztva tartottak, jelen voltak azok a kollégák is, akik már 1992-ben a motorgyárban dolgoztak és szemtanúi voltak a termelés beindulásának.

DSC_0234

A nemzetközi vírushelyzet okozta leállást követően a szentgotthárdi motorgyár május 13-a óta újból termel. Jelenleg a gyár három műszakban teljes gyártókapacitással gyártja a kis benzines turbómotorokat az európai ébredező autópiaci igények kielégítésére.