2020. július 23. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

Már megrendelhető itthon a 2 literes Toyota Supra

A tavaly 17 év után feltámasztott Toyota Supra mostantól egy kisebb 2,0 literes motorral is megrendelhető. A GR Supra sportautós értékeit a 2.0 literes motor is maradéktalan, letisztult formában őrzi meg, miközben a kisebb, könnyebb erőforrás további menetdinamikai előnyöket eredményez: az akár 100 kilogrammal csekélyebb menetkész tömegnek köszönhetően az autó még agilisabb lett. A 2 literes turbómotorral hajtott GR Supra indulóára 17 millió forint.

A Toyota Gazoo Racing első globális modelljeként kifejlesztett GR Supra európai kínálatában az eddigi 3,0 literes, soros hathengeres turbómotor mellett most megjelenik egy új 2,0 literes, soros négyhengeres turbómotor. A GR Supra az új 2,0 literes motor révén szélesebb rétegeket lesz képes megszólítani, ráadásul mivel a motorblokk könnyebb és kisebb, mint a 3,0 literes egység, kedvezőbb tehetetlenségi jellemzőkkel és kiegyensúlyozottabb futóművel ruházza fel a sportautót, s ez még pontosabb és kezesebb vezethetőséget eredményez.

Noha a motorteljesítmény szerényebb – 258 LE –, az erőforrás erőkifejtését élvezetessé teszi a széles fordulatszám-tartományban elérhető, tekintélyes 400 Nm forgatónyomaték, amely gyorsan kapcsoló, nyolcfokozatú ZF automata sebességváltón keresztül jut el a hajtott kerekekre. A GR Supra rajtautomatikájának köszönhetően az autó álló helyzetből mindössze 5,2 másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet. Az elektronikusan korlátozott végsebesség ugyanúgy 250 km/óra, mint a 3,0 literes modellnél.

A 2,0 literes GR Supra csupán két külső formai jegyében tér el a 3,0 literes modelltől: az egyik a 18 colos keréktárcsák, a másik a kipufogórendszer 90 mm-es átmérőjű, fényes króm végcsöve (a nagyobb teljesítményű modell 100 mm-es, csiszolt nemesacél végcsövet kapott.)

A Toyota GR Supra gyártása már megkezdődött, a model 17 050 000 forintos induló ártól már idehaza is megrendelhető. Az első hazai ügyfelek ősszel vehetik át autójukat.