2020. július 25. 10:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Készülőben a Volkswagen e-Up! utóda

ID.1 néven jelenhet meg a piacon a németek újdonsága, mely az e-Up!-ot hivatott váltani. A valamikor 2025. környékén érkező apró csapotthátú akár 300 kilométeres hatótávval is rendelkezhet, ami manapság nem jellemző erre a szegmensre.

Még mindig gyerekcipőben jár, de napjainkra már egyáltalán nem úri hóbort az elektromobilitás. Ez az egyre kisebb és olcsóbb elektromos autók esetén ütközik ki igazán, hisz 2020-ra már vállalható hatótávú és méretű négykerekűek vásárolhatók újonnan tízmillió forint alatt – ami még mindig egy jobb alsó-középkategóriás, belsőégésű motorral szerelt modell ára, de a nyers vételár nem minden, hisz a fenntartási költségeken lehet igazán spórolni.

A Volkswagen e-Up! kisautója, ha nem is reformálta meg a piacot, jó néhány háztartásba került belőle. A városi villanyjárgány kellemes eredmény mind a vásárlóknak, mind pedig a cégnek, így nem kérdés, hogy lesz folytatás. A bizonytalanságot a „hogyan tovább” eredményezte.

Úgy tűnik, most a fő irányvonalra fény derült, legalábbis a Car Magazine információi szerint, melynek újságírói kiderítették, hogy a német gyártó e-Zzity kódnéven fejleszti a városi villanymini utódját.

Az ötajtós apróság kereskedelmi neve az ID.3-ból kiindulva az ID.1 lehet és konkrétan az e-Up!-ot lesz hivatott felváltani. Öt ajtóval, és az ID.3 jegyeivel fog rendelkezni, ami nem csoda, hisz a VW a MEB platformra fogja építeni, persze néhány egyszerűsítéssel – hogy a költségek alacsonyan maradjanak.

A spórolás persze nem fog érződni az anyaghasználaton és a menettulajdonságokon sem, ugyanis a modell kétféle akkupakkal lesz rendelhető: 24 és 36 kilowattórás típusokkal, melyek közül utóbbi akár 300 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz majd. Ez bőven túlszárnyalja a szegmensre jellemző 150-200 kilométeres aktuális maximumot.

Az első üzemkész koncepció 2023-ban jöhet, míg az első forgalomban használatos példányok 2025-re gördülhetnek le a futószalagról. A várható eladási ár a VW főnöke, Ralf Brandstätter reményei szerint húszezer euró (7 millió forint) körül alakul majd. Ha a recept beválik, nem kizárt, hogy különböző variánsai is készülnek majd az ID.1-nek, mint az ID.1 Crozz crossover vagy az e-Roomzz mini egyterű. Kezdhet aggódni a Honda E és a Mini Cooper Electric is…