2020. augusztus 03. 09:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: először együtt a Cupra termékcsaládja

Önálló márkaként történt beindítása, azaz 2018 óta a Cupra nagyteljesítményű gépkocsik teljes sorozatát fejlesztette ki: a Cupra Ateca SUV-ot, a Cupra Leont, amely ötajtós és kombi változatban egyaránt elérhető, továbbá a Cupra Formentort crossovert. Most először együtt pózoltak a modellek.

CUPRAs-high-performance-range-together-for-the-first-time_03_HQ

A Cupra sorozat a legfejlettebb alváz- és kormánytechnológiákat kapta annak érdekében, hogy minden modell a dinamizmus és a vezethetőség tökéletes párosításával rendelkezzék. Ezek a jól ismert alváztechnikák, az elektronikus vezérléssel váltó DSG automata sebességváltók, valamint a progresszív kormányzás. Adjuk még hozzá mindenhez a DCC adaptív csillapításvezérlést, a Cupra üzemmódot, a differenciálzárat, s a 18 colos Brembo fékeket.

A Cupra sorozat esztétikai és teljesítmény szempontjából egyaránt kiemelkedik a tömegből. Minden jármű saját, jól megkülönböztethető megjelenéssel bír, de olyan formatervezési elemeket is tartalmaz, amelyek az egyes gépkocsikat a Cupra családhoz kötik.

CUPRAs-high-performance-range-together-for-the-first-time_01_HQ

A külső formát a Full LED világítástechnika hangsúlyozza. Az utastérben a sportos kagylóülések szinte burokba zárják az utasokat. Az egyéni ízlésre történő kialakítás kulcsfontosságú, így a különféle színek és anyagok választékával, beleértve a bőrt is, minden egyes gépkocsi belső tere jobban képes visszatükrözni az ügyfél személyiségét.

A vezetők a kormánykereket látják meg először a motorindító gombbal és a Cupra módválasztó gombjaival és a nagyobb váltófülekkel a sebességváltást is érzelemdúsabbá tették.  Elöl a vezetők azonnal felfedezik a Cupra modellek számára kifejlesztett sportos és digitális műszerfalat. A Full Link biztosítja a vezeték nélküli Apple CarPlay, és az Android Auto alkalmazások használatát, miközben bevezeti a hang- és gesztusvezérlést is.

A biztonság is fontos elem, és a Cupra kínálatában megtalálhatók a létező legfejlettebb asszisztens rendszerek. A legjelentősebbek a prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az utazási asszisztens, valamint az oldalsó- és a kihajtási asszisztens.