2020. augusztus 05. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Még keményebb lett a Jeep Wrangler

Megérkezett a Jeep Wrangler csúcskivitele, a Recon. A legmagasabb felszereltségű Rubicon kivitelre épülő újdonság sosem látott külső és belső jellemzőkkel várja a márka, illetve az utolérhetetlen tudású terepjárók szerelmeseit.

JL Wrangler Recon (1)

A Recon felvonultatja a Jeep teljes eszköztárát az akadályok legyűréséhez. Nem maradhat ki semmi, a Rubicon legmarkánsabb változata ötvözi a szélsőséges terepjáró képességeket biztosító felszereléseket a hétköznapi autózás biztonságát garantáló nélkülözhetetlen kellékekkel. Fedélzetén helyet kapott minden, amire az úttalan utakon, a városi forgatagban, vagy az autópályákon valóban szükség lehet.

A Wrangler Recon terepjáró képességeihez hozzájárulnak a nagy teherbírású Dana tengelyek, valamint a négykerék-hajtási rendszer. A Rock-Trac 4×4 rendszerrel 4:1-es áttételű felező fokozattal gyűri maga alá az akadályokat. A kihívások leküzdésében szerephez jut a Tru-Loc elektromosan zárható első és hátsó differenciálmű, a szintén elektronikusan kiiktatható első stabilizátorrúd, illetve a 32 hüvelykes terepgumik együttese.

A Wrangler Rubicon negyedik generációs modelljének fejlesztésénél a vezető és az utasok biztonsága kiemelt hangsúlyt kapott. A Recon fedélzetén számos aktív és passzív biztonsági funkció megtalálható. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer minden sebességtartományban, az adaptív tempomat, a holttér és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszer, valamint a tolatókamera egyaránt gondoskodik az utasok védelméről.

JL_WR_Recon_int

A biztonság ezen túl is tapintható és látható. Beszálláskor találkozhatunk a nagy teherbírású Moab Rock Rails védőküszöbökkel, a rossz látási viszonyok közti tájékozódást, láthatóságot ugyanakkor a legkorszerűbb LED-es fényszórók, valamint hátsó lámpatestek garantálják. A robusztus felépítés nyújtotta biztonságot ezen felül már alapkivitelben is fokozzák a csomagtérajtó szélsőséges használattal járó igényekhez alakított, megerősített zsanérjai.

A Wrangler Rubicon Recon megjelenésén visszaköszönnek a kiemelkedő terepjáró képességekhez igazodó, a márka “diehard” rajongóinak kedves stíluselemek. Az egyediséget sugárzó Recon jelvény, illetve a funkcionalitáson túl látványos küszöbök mellett az új modell fényes, fekete hűtőrácsot, matt fekete sárvédőt és motorháztető matricát kapott. A hűtőrács, valamint a fényszóróbetétek a Rubicon szürke árnyalatával szolgálják a felismerhetőséget, a külsőségeket a kéttónusú, 17” alumínium keréktárcsák teszik teljessé.

A Recon kielégíti az egyéni igényeket is. A speciális széria választható színei között megtalálható a fekete, a fehér, a Firecracker piros, Hellayella sárga és Sting szürke pasztellfényezés. Ezt a kínálatot egészíti ki a Gránit kristály, a Bikini türkizkék, az Óceán kék, és az ezüst metálfényezés.

Az utastér a külső stílusjegyekkel harmonizáló fekete bőrkárpitozás luxusával várja a terepre vágyókat. A kényelemről fűthető ülések gondoskodnak. A “diehard” világ látványát a piros biztonsági övek és a burkolt műszerfalon végigvonuló, ugyancsak piros díszítővarrás színesíti.

Az új Wrangler Rubicon Recon korszerű, 2,2 literes, 200 lóerős Multijet II turbódízel motorjának teljesítménye nyolcsebességes automata sebességváltó közvetítésével jut el a kerekekhez. Mint az egyetlen autentikus 4×4-es SUV, a Jeep Wrangler előre dönthető szélvédőjével és a tradicionálisan levehető ajtókkal igazi szabadságot biztosít. A Recon kivitel hazánkban fekete keménytetővel érhető el.

recon árak