2012. május 14. 20:11   |   Autoblog
címkék:  

Itt a leggyorsabb MINI

Összesen kétezer darabot készítenek a legsportosabb közúton használható MINIből, a John Cooper Works GP-ből. A 230 lóerős gép 8 perc 23 másodperces Nürburgring Nordschleife köridejével lenyűgöző 19 másodpercet ver a 2006-os elődmodellre, így ez minden idők leggyorsabb MINIje.

A 8 perc 23 szekundumos Nordschleife köridő kiváló egy elsőkerekes autótól, de a MINI John Cooper Works GP esetében ez el is várható. A kocsit ugyanis tuningolt, körülbelül 230 lóerős 1,6-os turbómotorral, aerodinamikailag optimalizált karosszériával, valamint a Zöld Pokolban vizsgázott spéci, állítható versenyfutóművel szerelték fel.

Az egyedi stílusú felnik és a „GP" feliratok mellett a vaskosabb kötények és küszöbök, továbbá a különleges hátsó spoiler és diffúzor árulkodnak arról, hogy a legsportosabb MINIvel van dolgunk. Mindamellett az autót nagyteljesítményű fékrendszerrel és fél-slick gumikkal látták el, s akárcsak az elődben, a hátsó üléseket eltávolították.

Az új MINI John Cooper Works GP még az idén megjelenik az utakon, de azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzt kell majd letenni érte az asztalra. Biztosan nem keveset.