2020. augusztus 21. 13:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy pici pók okozta ezt a balesetet

Földünkön élő többmilliárd rovarból előfordul, hogy egy-egy keresztezi utunkat. A kellemetlen találkozás jobb esetben pillanatokig tart, rosszabb esetben az egyik fél halálával végződik. Legutóbb egy autós járt pórul egy apró pók miatt.

Érdekes balesethez vonult ki a Wight-sziget rendőrségének néhány járőre a napokban. Az Egyesült Királysághoz tartozó sziget Newport városának biztosurai egy lámpaoszlopot frontálisan eltaláló autóhoz vonultak ki.

Eddig bármi lehet az egyéb résztvevő nélkül történt incidens oka, például ittas vezetés, elalvás, telefon nyomkodása, csak hogy a leggyakoribb eseteket említsük, ám ezúttal kivételesen egy pók volt a ludas – legalábbis a sofőr elmondása szerint.

Sajnos a részletek nem ismertek, de a vezető állítólag az autóban felbukkanó pókot próbálta kitessékelni a járműből menet közben, amikor hirtelen szembe találta magát egy lámpaoszloppal – még szerencse, hogy nem sodródott át a szemközti sávba, hogy egy másik autóval találkozzon.

Az ütközés így is elég nagyra sikerült ahhoz, hogy a sofőr könnyebb sérüléseket szenvedjen, míg a jármű gazdasági totálkáros lett: az oszlop elég mélyen behatolt a motortérbe, így nem csak egy lökhárítót és motorháztetőt kell cserélni, ha újra használni szeretné a pók áldozatává vált négykerekűt…

A rendőrség azért tette közzé az esetet, hogy emlékeztessen minden közlekedőt a folyamatos koncentráció fontosságára. Emberünk bizonyára megtanulta a leckét.