2020. augusztus 21. 16:01   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Felülkerekedik-e az Aston Martin DBX a Lamborghini Uruson? – videó

Vajon melyik luxus sport-SUV gyorsul jobban? A Lamborghini Urusról tudjuk, hogy méretei ellenére sportautós jegyekkel rendelkezik, de az Aston Martin új terepjárójáról eddig nem sok információ került ki. Itt az igazság pillanata.

Az első tesztek alapján az Aston Martin DBX városi terepjáró kellemes meglepetést okozott a szakmabelieknek, de vajon hogy hasonlítható a Lamborghini Urus azonos kategóriában induló versenyzőjével?

Méretükből adódóan az efféle luxusjárművek praktikussága talán nem annyira kérdés, de az már mégsem mindegy, ha egy pöffeszkedő olasz megjelenik az autópályán az Aston tükrében, képes-e felvenni vele a versenyt, vagy angolos stílusban kihúzódik a szélső sávba?

Nos, a Lovecars csapata próbára tette a két tankot, ám mielőtt megnéznénk párbajukat, vessünk egy pillantást a számokra:
– Lamborghini Urus: 4.0 literes Volkswagen-eredetű V8 két turbóval, 650 lóerő és 850 Nm teljesítménnyel. Gyorsulása 3,6 másodperc százra, végsebessége pedig 306 km/óra.

– Aston Martin DBX: 4.0 literes Mercedes-eredetű V8, ugyancsak két turbó, de „csupán” 550 lóerő és 700 Nm nyomaték. Így 4,5 másodperces százas sprintidőre, valamint 291 km/órás végsebességre számíthatunk a volán mögött ülve.

Mivel a száraz adatok az olasz bikának kedveznek, a tesztelők csináltak egy 0-160-0 km/órás menetelést is, hogy tisztábban látszódjon az autók közötti különbség. Íme: