2012. május 25. 21:54   |   Autoblog
címkék:  

Kategóriagyilkos árral támad a Dacia Lodgy

Az egyterű szegmens leigázására készül a Dacia a Lodgyval. A Logan MCV-nél lényegesen jobb minőségű egyterű alapára 2,49 millió forint, bár ehhez a Renault Credit finanszírozást is igénybe kell venni.

Egyetlen pillanatig sem titkolta a Renault, hogy hatalmas dobásnak szánja a Dacia Lodgy egyterűt, ennek megfelelően a hazai árlista is szenzációs árakat tartalmaz. Az alapár 2,79 millió forint Access felszereltséggel és 82 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral, de Renault Credit finanszírozás választása esetén további 300 ezer forintos kedvezmény jár (ez minden modellváltozatra igaz). A Lodgy így számított 2,49 millió forintos alapárával senki nem tud versenyezni.

Az Access változat természetesen nem a legjobban felszerelt, a két első mellett az oldallégzsákok és az ABS számítanak a legkomolyabb extráknak, zárható kesztyűtartó viszont nincs, csak egy nyitott rekesz. Klíma sincs és még plusz pénzért sem rendelhető, Ambiance szinten 160 ezer forint a manuális légkondicionáló felára. 

A legolcsóbb, ötüléses dízel a 90 lóerős 1,5-össel 3,69 millió forintba kerül, ez a modell csak Ambiance felszereltségtől elérhető. A hétüléses árlista 3,19 millió forinttól indul az 1,6-os benzinessel, a dízelért 3,84 milliót kell fizetni.

A legmagasabb, Exception felszereltség (klímával, menetstabilizálóval, 16-os alukerekekkel, sebességkorlátozóval, elektromos tükrökkel, első-hátsó villanyablakokkal, bőrkormánnyal, tolatóradarral, érintőképernyős navigációval) csak az 1,5-ös dízel 107 lóerős változatával kapható, az ötüléses modell 4,49 millió, a hétüléses 4,64 millió forintba kerül. A Lodgyra öt év vagy százezer kilométer garanciát vállal az importőr.