2020. szeptember 03. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a drámai megjelenésű új Hyundai Tucson

A Hyundai közzétette a vadonatúj Tucson első fotóit, amelyeken egy merőben új formanyelvvel találkozunk. A legfontosabb új formai részletek között említést érdemel a Hyundai jellegzetes lámpastruktúrájának legújabb evolúciója, a parametrikus rejtett világítás technológia, valamint az a kettős elrendezésű vezetői környezet, amely ultramodern felhasználói élményre optimalizált, személyre szabott teret eredményez.

HyundaiTucsonAddsRevolutionaryRedesign 1

A vadonatúj Tucson előremutató külső formavilága azt a Hyundai tervezői által ‘parametrikus dinamika’ néven emlegetett szemléletet juttatja érvényre, amely a vonalak, a felületek, az élek és a formák felhasználásával, digitális adatok segítségével teremt mozgásban lévő, ékszer-szépségű felületi részleteket, és ezzel példa nélkül álló, merész esztétikummal ruházza fel a járművet. A parametrikus rejtett lámpatestek lenyűgözik a szemlélőt. A karakteres nappali fényeket tökéletesen integrálták az ékszerszerű hűtőmaszkba: egészen addig láthatatlanok maradnak, amíg a vezető fel nem kapcsolja a világítást.

hyundai-tucson-adds-revolutionary-redesign-02

Az új Tucson összességében nagyobb és szélesebb elődjénél. Hosszú motorházfedele, nyújtott tengelytávja és rövid túlnyúlásai karcsú, kupészerű megjelenést kölcsönöznek neki. Oldalnézetből a szögletes karosszérialemezek adnak új értelmezést a parametrikus dizájnnak. A finoman kidolgozott felületek lenyűgöző kontrasztot teremtenek a kecses sziluett és a férfias ék alak között, amely álló helyzetben is mozgás hatását keltik. A feszesen sportos formák harmonikusan olvadnak egybe a szögletes kerékívekkel.

hyundai-tucson-adds-revolutionary-redesign-03

A Tucson belső kialakításának evolúciója nyomán a műszeregység mélyebbre került, míg a műszerpark ház nélküli beépítése rendezettebb, letisztultabb felületet eredményezett. Rétegezett, érzéki formák erősítik a nyitottság érzését. A műszerfal széles gerince tökéletes egységet formál az ajtókkal, mély szurdokként ölelve körül az elöl utazókat. A teljesen integrált középkonzol függőleges tájolású, idomait a vízesések ihlették. A középkonzoltól kiindulva dupla ezüst dekorsáv fut végig egészen a hátsó ajtókig, harmonizálva a felületek semleges színekben kivitelezett, rétegezett prémium anyagaival.

A vadonatúj Tucson digitális világpremierjére szeptember 15-én kerül sor.