2020. szeptember 11. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a gyári Suzuki Jimny haszonjármű

A Suzuki Jimny 2018-as bevezetése óta nagy népszerűségnek örvend mind a magán-, mind pedig az olyan rétegfelhasználók körében, akik valódi off-road teljesítményre vágynak. Az utóbbi csoport igényeinek további kielégítése érdekében az új Jimny most könnyű haszonjárműként, megnövelt csomagtérrel, lapos padlóval és biztonságos raktérkialakítással is piacra lép.

A haszongépjármű Jimny ugyanolyan autentikus off-road élményt és teljesítményt kínál, mint a személyautó változata.  A modellt négy tulajdonsága teszi komoly géppé: robusztus létraalváz, három kiváló terepszög, háromkaros merev hidas felfüggesztés tekercsrugókkal és összkerékhajtás felezővel ellátott osztóművel.

A Jimny kisteherautó raktere 863 liter, ami 33 literrel több, mint a személygépjármű változaté a hátsó ülések lehajtása után. A haszongépjármű Jimnyn lapos padló és elválasztó rácsok segítik a csomagok praktikus elhelyezését és biztonságos szállítását.

Az aszfalton és a terepen való nyugodt vezetés érdekében a Jimny haszonjármű változatát ugyanazokkal a biztonsági funkciókkal látták el, mint a személygépjármű változatát. Ilyen a kombinált érzékelős vészfékasszisztens, a visszagurulás-gátló és a lejtmenetvezérlő. Ezen kívül újdonság az eCall segélyhívó-rendszer, amely baleset esetén automatikusan vészjelzést küld egy előre megadott telefonszámra.