2012. június 09. 22:09   |   Autoblog
címkék:  

Vettelé a pole Kanadában

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzését. A német mellől a mclarenes Lewis Hamilton rajtolhat majd, a harmadik helyet Fernando Alonso szerezte meg.

Bár kiélezett küzdelemre lehetett számítani, a címvédő Sebastian Vettel meglehetősen könnyedén zsebelte be idei második rajtelsőségét Montrealban: a német pilóta az időmérő mindhárom szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult, végül pedig három tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton előtt. A harmadik helyre Fernando Alonso érkezett meg a Ferrarival, akinek hátránya mintegy 6 századmásodperc lett excsapattársához képest.

Mark Webber rajtolhat majd a negyedik helyről vasárnap, míg a várakozásokkal ellentétben nem tudtak a legjobb helyekért harcba szállni a Mercedes versenyzői. Nico Rosberg ötödik, Michael Schumacher pedig csak kilencedik lett, kettejük közé Romain Grosjean és Paul di Resta férkőzött be. A legjobb tíz közé verekedte magát a McLarennel egész hétvégén küszködő Jenson Button.

Kiábrándítóan szerepelt a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen a szombati időmérőn, így holnap csak a tizenkettedik pozícióból rajtolhat majd. Bár esélye volt arra, hogy a kvalifikáció utolsó szakaszába verekedje magát, Pastor Maldonado a Q2 végén falnak csapta autóját, így csak a tizenhetedik rajtkockát szerezte meg. A Forma-1-es világbajnoki sorozat idei hetedik versenyét, a Kanadai Nagydíjat magyar idő szerint vasárnap este 8 órakor tartják majd Montrealban.

F1Világ