2020. szeptember 16. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Új üzleti modellt vezet be az Opel Magyarországon

Az Opel a PACE! stratégiai tervnek megfelelően továbbfejleszti üzleti modelljét, hogy a jelenleginél agilisabb, rugalmasabb és hatékonyabb működést valósítson meg egyes európai piacokon. Ezen folyamat részeként, az Opel magyarországi üzleti tevékenységét az elismert és sikeres Wallis Automotive Europe, mint helyi független importőr partner bevonásával fogja ellátni.

A tranzakcióról szóló szerződést aláírták. Az ügylet zárását követően, az Opel hazai üzletágának megvásárlásával a Wallis Automotive Europe végzi a nagykereskedelmi importőr feladatokat Magyarországon. Az Opel munkatársai, akik jelenleg az üzleti tevékenység ellátásáért felelnek, az érvényes jogszabályoknak megfelelően az új szervezethez kerülnek legkésőbb a tranzakció lezárásával. Az új struktúrában való működés az illetékes hatóságok jóváhagyását követően indul el.

A biatorbágyi székhelyű Wallis Közép-és Kelet-Európai régióban működő gépjárműipari vállalat. Tevékenységi körébe gépjármű és alkatrész importőri, viszonteladói, valamint egyéb autóipari szolgáltatások tartoznak. A Wallis Automotive Europe az Opel új importőr partnere Horvátországban, Szlovéniában, valamint Bosznia-Hercegovinában.

Az Opel 12 500 gépkocsit értékesített 2019-ben Magyarországon. A következő években is a cél egyértelműen a profitabilitás, valamint a fenntartható fejlődés megőrzése a régióban.