2020. szeptember 29. 21:15   |   Autoblog
címkék:  

A Cupra megkezdi az új Formentor gyártását

Elindult az új Formentor gyártása, amely a Cupra első saját fejlesztésű autója. A Formentor forgalmazása a jövő héten kezdődik a 310 lóerős változattal, de a későbbiekben további hajtásláncok is elérhetővé válnak, beleértve a jövő évtől elérhető plug-in hibrid változatokat is.

A Cupra Formentor lesz a hatodik modell, amelyet Martorellben gyártanak, és több mint 10 %-os további termelési mennyiséget jelent majd az üzem számára. A Formentor gyártása napi 160 darabbal indul.

A Formentor a Cupra globalizációs stratégiájának kulcsfontosságú pillére, új piacokat szeretnének meghódítani vele és kétszeresére szeretnék növelni a márka eladásait.  Ezzel az új modellel a márka szeretné megszilárdítani helyzetét a főbb európai piacokon és be kíván lépni a leginkább elektrifikált országokba, például Norvégiába. A Cupra emellett az új latin-amerikai piacokon, valamint Törökországban és Izraelben is terjeszkedésbe fog. A Cupra 2018-as alapítása óta idén szeptember végéig 55 ezer autót értékesített, meghaladva minden kezdeti várakozást.

Ezenkívül a Cupra az év vége előtt elindul az e-mobilitás útján a Leon első plug-in hibrid változatával, míg a Cupra Formentor plug-in modell 2021 elején mutatkozik be. Ezekhez csatlakozik a Cupra el-Born, az első teljesen elektromos autó, melynek piaci bevezetése szintén jövőre esedékes. A márka arra számít, hogy a teljessé váló modellpalettával a SEAT forgalma eléri az egymilliárd eurót.

A márka új modelljét, melyet nemrégiben az FC Barcelona hivatalos autójának jelöltek, átadták Marc ter Stegennek, a csapat kapusának, a Cupra nagykövetének.

A Formentorral a márka belép a CUV szegmensbe, amely a következő öt évben várhatóan megduplázza piaci részesedését Európában. Ez a nagy teljesítményű crossover, amely Mallorca szigetének ikonikus partjáról kapta a nevét, a márka DNS-ét ötvözi a csúcstechnológiával, a magával ragadó külső kialakítással, az egyedi belsővel és a modern, nagy teljesítményű motorváltozatokkal.

A Formentor hét különböző hajtáslánccal lesz kapható, beleértve a 310 lóerős benzines változatot és 2021-től egy plug-in hibridet, melynek összteljesítménye 245 lóerő, hatótávolsága pedig elektromos módban 50 km lesz.