2020. október 04. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Jövő hétvégén Oldtimer Show

Október 9-11. között a Magyar Vasúttörténeti Parkban ismét megrendezik Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását. A vírusvédelmi intézkedések megtartása mellett, a rendezvény létszámkorlátozás nélkül megtartható. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli, ez alkalomból extra kiállítási anyaggal készülnek a szervezők. Magyarországi rendezvényeken még sosem látott oldtimerek sokasága lesz kiállítva.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók, veterán katonai járművek, gőzmozdonyok, vasúti kocsik és kerékpárok: 500 darab válogatott oldtimer, s minden típusból csak 1-1 példány. Ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show. És hogy mi lesz a külföldi extra járgányokkal a vírushelyzet miatt? Megnyugtatjuk az aggódó közönséget. Nagyon exkluzív autókat és motorokat tudtunk összegyűjteni a 15. nemzetközi kiállításunkra!

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolásával 10 hektárosra bővített rendezvényterület megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. 2020-as újdonság egy újabb átjáró nyitása a kép park között, ami könnyebbé teszi a látogatók áramlását a nagy park és a Víztorony Park között.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen az „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. A Oldtimer Show-n lesz kiállítva hazánkban először a világon egyedülálló, 104 éves Woods, amely a világ első sorozatgyártású hibrid autója! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes. A gőzautót működés közben is bemutatjuk a közönségnek.

A szocialista korszak autói a West nevű mozdony-fűtőházba kerülnek, ahol egy verklis tekeri majd a nosztalgia hangulatot. A Keleti-Pályaudvar óriás makettje előtt oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai óriásautókat, teherautókat, autóbuszokat és a veterán katonai járműveket.

A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak! A nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándék Sápi gyümölcsbor kóstolót kapnak. Mindhárom napon a legszebb korabeli ruhába öltözött látogató-pár külön ajándékot is kap a nyílt Öltözködési Stílusversenyen: Alpa Gloves sofőrkesztyűt és egy palack Világbajnok Sápi cigánymeggybort.

A gyermekekre sok díjmentesen használható játék vár: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, íjászat, airsoft lövészet, arcfestés és játszótér. Újdonság lesz a tűzoltás imitáció tűzoltóruhába öltözve és a bungee gumiasztalok. Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájházmúzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközökből lesz kiállítás. Természetesen a tájházban meg lehet majd kóstolni a  Csabai Kolbászt is!

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és két igazi gőzmozdonyt is felfűtenek. Emellett a vasútmúzeum legöregebb 1026 gőzöse és az óriási Truman is füttyögni fog. A nagy parkban lesz Gőzmozdony kiállítás, Vasútikocsi kiállítás, Terepasztal kiállítás és Vasútmodell kiállítás.

Az Orient csarnokkal szemben „USA Oldtimer Autókiállítás” lesz igazi nehéz vasakkal. A Víztorony Parkban mindhárom napon a „Tuning és Sportautó Kiállítás” várja a látogatókat. Itt „retro tuning” autók, tereprali és Formula versenyautók is felvonulnak. A Víztorony Parkban emellett OT Találkozót is rendeznek.

Hatalmas kolbászvásár is lesz, ahol a 200 féle füstölt kolbászon kívül mindenféle disznótoros étel is kapható lesz. A vásártéren kézműves ételeket lehet majd kóstolgatni és vásárolni.

Az érintésmentes fesztiváljegy vásárlás az „Oldtimer Show és Kolbászfeszvásáron” fog debütálni. A belépőjegyeket mobil applikáció segítségével lehet megvásárolni elővételben és a helyszínen is.