2020. október 16. 17:20   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A nap képe: a Gulf festésű McLaren Elva

A Gulf Oil kék-narancs a világ legismertebb színsémája, amely a 60-as évektől kezdve számtalan legendás versenyautót, többek között McLareneket díszített. Az idei Goodwood Sebességhéten debütált a McLaren Elva Gulf Theme by MSO, amely a sportautó-gyártó és a Gulf Oil megújított partneri kapcsolatát jelképezi. A McLaren ügyfelei mostantól Gulf Oil színekben is megrendelhetik új szuperautójukat.

A McLaren és a Gulf Oil együttműködése a 60-as évekig nyúlik vissza, amikor mindkét vállalat először vett részt az autósportban. A Gulf Oil téma 1968 és 1973 között számos McLaren Can-Am, Formula 1 és Indy versenyautón jelent meg. Két évtizeddel később a GTC csapat McLaren F1 GTR versenyautója is kék-narancs színekben pompázott, többek között a Le Mans-i 24 órás futamon is. A McLaren pedig most felújította együttműködését a Gulf Oillal, így az ügyfelek a klasszikus Gulf színekben is megrendelhetik autójukat a MSO részlegtől.

A képeken az első kék-narancs új McLaren látható, a radikális, tető és szélvédő nélküli Elva szuperautó, amelynek 4 literes ikerturbós V8-as erőforrása 815 lóerőt mozgósít. Az Elvából összesen csak 149 darabot fognak készíteni.