2020. november 03. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Új, sportos Honda CR-V modell érkezik

Ezentúl még szélesebb vásárlói rétegnek lehet ideális a CR-V, a Honda nagy sikerű szabadidőautója ugyanis ezentúl még kifinomultabb és stílusosabb formában is megvásárolható. A Sport Line kivitel bevezetése mellett számos egyéb fejlesztést is végrehajtottak az ötödik generációs CR-V-n.

CR-V Sportline

Modern, ezüstszínű díszítőelemekkel tették látványosabbá a középkonzolt és az ajtókárpitokat, valamint új, jellegzetes díszcsík szalad végig a műszerfalon, a kesztyűtartó felett. Újdonság az Elegance verzióhoz kérhető, 18″-os könnyűfémfelni-garnitúra is, akárcsak a vezeték nélküli telefontöltő.

A Crystal Black vagy Platinum White fényezéssel megrendelhető Sport Line kivitelt megannyi sötét dekorbetéttel tették izgalmasabbá a mérnökök, többek között a fényszórókereteken, a külső tükrökön, a kerékkupakokon és magukon a kerekeken is megjelenik az árnyalat.

Emellett feketekróm bevonat kap a ködlámpa-foglalat és a hűtőrács, sőt a lökhárítók és az ajtók díszítőelemei is ilyen felületkezelést kapnak. A ráadásként a két- (2WD) és négykerékhajtású (AWD) Sport Line is sötétített ablakokkal gördül ki a gyárból, szolidan takarva a kiváló minőségű, prémium utasteret a világ elől.

CR-V Sportline

Immáron fekete, fahatású betétek díszítik a középkonzolt, az ajtókárpitokat és a műszerfal kesztyűtartó feletti részét, továbbá magasfényű fekete festést kapott a műszeregység, a folyadékkristályos kijelző és a klímapanel kerete, valamint a kormánykerék középrésze, a váltógomb és a kilincs is. Hogy harmonikus legyen az összhatás, a tetőkárpit és a tetőoszlopok belső burkolata is feketében pompázik, miként az ülések bőrborítása is.

A Honda továbbra is elkötelezett az elektromos átállás mellett, erről tanúskodik, hogy a CR-V e:Technology mellett 2020-ban az új Jazz e:HEV és a Honda e is színre lépett az európai piacon. A márka törekvéseiről a CR-V modelleken is megjelenő e:HEV-embléma hivatott tájékoztatni a vásárlóközönséget.

CR-V Sportline

A CR-V e:HEV alapja a Honda által fejlesztett hatékony hibrid hajtáslánc, amit 2019-ben mutatott be a vállalat. A rendszert két villanymotor és egy Atkinson-ciklusú benzines erőforrás alkotja, működését pedig a három intelligens menetüzemmódot felkínáló Multi-Mode Drive (i-MMD) vezérlőegység szabályozza.

A CR-V e:HEV-ben dolgozó, 2.0 i-VTEC kódjelű benzines egység 145 LE teljesítményű, amihez társul a lítium-ion akkumulátorcsomagról táplált villanymotor teljesítménye. Az elektromotor teljesítménye 184 LE, nyomatéka 315 Nm. A WLTP szabvány szerint végzett mérések a szerint kétkerék-hajtású modellváltozat CO2-kibocsátása csupán 151 g/km (AWD: 161 g/km), üzemanyag-fogyasztása pedig csupán 6,6 l/100 km (AWD: 7,1 l/100 km). A 180 km/órás végsebességre képes CR-V e:HEV 8,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára (az AWD változat 8,9 mp alatt).

A modell listaára regisztrációs adóval:

2.0 i-MMD Hybrid Sport Line (2WD)                  12 789 000 Ft
2.0 i-MMD Hybrid Sport Line (4WD)                  13 199 000 Ft