2020. november 09. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Itthon is megjelent az új MINI Countryman

A MINI legnagyobb és legsokoldalúbb modelljének legújabb nemzedéke a Vértes hegyei között Magyarországon is debütált: az új MINI Countryman már hazánkban is rendelhető.

P90408034-highRes

Masszív felépítésével, öt teljes értékű üléssel felszerelt, egyszerre nagyméretű és sokoldalú utasterével, valamint az opcióként rendelhető ALL4 intelligens összkerékhajtással a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával és a járatlan terepeken is megbízható társként lép fel.

P90408035-highRes

Az új Countryman progresszív karakterét hűen tükrözi az új plug-in hibrid modellváltozat és az innovációkkal kiegészített MINI Connected szolgáltatás-paletta, az extrafelszereltségek és az eredeti MINI tartozékok eddigi legszélesebb portfóliója pedig minden korábbinál nagyobb teret enged a személyre szabhatóságnak.

Négy méternél hosszabb típusaként, négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és összkerékhajtásával a MINI Countryman a prémium kompakt szegmensbe is bevezette a brit márkát, ma pedig már a MINI teljes újautó-megrendelésének mintegy 30 százalékát adja.

P90408032-highRes

A plug-in hibrid változat mellett az új MINI Countryman magyarországi motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás is megtalálható lesz. A továbbfejlesztett motorok tökéletesen lefedik a 102 és 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt és már most megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. A hajtásláncok közül négy igény szerint az ALL4 összkerékhajtással is párosítható.

P90408033-highRes

A MINI Cooper Countryman indulóára 8 290 000 forint, míg a MINI Cooper ALL4 Countryman 9 500 000 forinttól vásárolható meg.