2012. augusztus 06. 19:51   |   Autoblog
címkék:  

Tíz éve van együtt a smart és a Brabus

Az első tuningolt, Brabus-féle smart pontosan tíz évvel ezelőtt látott napvilágot, úgyhogy a két cég egy 100 darabos limitált szériát dob piacra a felpaprikázott fortwo miniautóból. 

Debütálása óta több mint 50 ezer darab Brabus smart talált gazdára, ami bizonyítja, hogy a smart tulajdonosok is igénylik a különleges megoldásokat és az egyediséget. A két cég együttműködésének 10. évfordulójára egy exkluzív fortwo modell raktak össze, amelyből maximum 100 darab kerülhet az utcára.

Az évfordulós modell a jelenlegi smart fortwo Brabus modellen alapul, amelynek apró turbómotorja 102 lóerős és 147 Nm nyomatékú, így igen vehemensen mozgatja a kis négykerekűt. A kocsinak elég 8,9 másodperc százig, a végsebessége pedig 155 km/óra.

A 10. évfordulós Brabus smart kívülről elsősorban a speciális „liquid silver" ezüst fényezéséről ismerhető fel, egyedi részletei pedig a titániumszürke színű első fényszórók, a matt szürke, piros peremes 16/17 hüvelykes könnyűfém kerekek, valamint a piros Brabus logók elöl-hátul. A karosszériát ezen kívül 1 centiméterrel lejjebb eresztették és sportkipufogót szereltek a smart alá.

Az utasteret kiváló minőségű fekete bőrbe húzták, és gondoskodtak a megfelelő kontrasztról, amit piros színű betétekkel, behúzásokkal és díszvarrásokkal teremtettek meg. A gyárit egy tempomatos és váltófülekkel felszerelt Brabus sportkormány váltotta fel, a motorindító gombot pedig a váltógombba építették be. Egyebek mellett sportos kiegészítő műszerek, alumínium kézifékkar és rozsdamentes acél pedálok is bekerültek az autóba. A limitált kiadásra egy fém táblácska emlékeztet.