2020. november 16. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

Megjött az új BMW 4-es Coupé

A magyar BMW márkakereskedésekben is megjelent az új, sportos prémium középkategóriás kétajtós. A 4-es Coupé legújabb generációja a vezetés abszolút élményét éltető koncepcióval és az új 3-as sorozattól egyértelműen megkülönböztethető formanyelvvel nyomatékosítja egyediségét. Az új 4-es Coupé 13,6 millió forinttól vihető haza.

P90408946-highRes

A BMW 4-es sorozata 2013-ban debütált először kupéként, majd az azt követő évben kabrió és Gran Coupé modellverziókban. Az azóta eltelt hét évben (2020 augusztusig) közel 800 000 darab BMW 4-es modellt értékesített a vállalat világszerte, így a sorozat nagy népszerűségnek örvend. Magyarországon a 2013-as bevezetése óta közel 800 darab BMW 4-es kupé, kabrió és Gran Coupé kivitelt szállítottak ki ügyfeleknek, mellyel a magyar piacon is kiváltképp sikeres volt az elődmodell.

Az új BMW 4-es Coupé a motorpalettájának csúcsán a M440i xDrive Coupé modell helyezkedik el, melynek meghajtásáról egy 374 lóerő teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor gondoskodik. A kezdetben elérhető erőforrások között két négyhengeres benzinmotor és egy dízelüzemű erőforrás található meg. 2021 márciusában a tervek szerint további két dízelmotorral bővül a portfólió, a két soros hathengeres erőforrás erősebbik verziója ráadásul BMW M modellként érkezik meg az utakra.

P90408947-highRes

A BMW M440i xDrive Coupé-t, valamint a dízelmotorral szerelt modelleket mild-hibrid technológiával felszerelve kínálja ügyfeleinek a BMW. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és második akkumulátorral dolgozó technológia összegyűjti és újrahasznosítja a fékezéskor felszabaduló energiát, nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek ellátására, de a belsőégésű erőforrás terhelésének könnyítésére és a maximális teljesítmény fokozására is. A bajor prémiumgyártó most először a 4-es Coupé mindegyik motorváltozatát nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja, már az alapfelszereltség részeként.

Emellett M Sport felszereltségi csomag és M Sport Pro csomag is rendelhető, nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal és sportos utastéri hangzással. M Performance kiegészítők széles választéka is rendelkezésre áll.

P90408948-highRes

Az utastér kialakítása a vezetés élményét helyezi a középpontba. Vezetőre összpontosító műszerfal, új kijelző-csoport az opcióként rendelhető, 12,3” átmérőjű műszeregység és a 10,25” átmérőjű központi kijelző párosával. Prémium minőségű vezérlőpanel a középkonzolon, bőrözött sportkormány és újratervezett sportülések alapfelszereltségként, felárért a középkonzolon térdtámaszokkal. Két teljes értékű ülés a hátsó üléssorban.

Az elődmodellhez képest jelentősen több és intelligensebb vezetést támogató rendszer van a fedélzeten. Fékező funkcióval dolgozó első ütközésre figyelmeztető rendszer, visszakormányzó funkcióval dolgozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer alapfelszereltségként. Rendelhető Driving Assistant Professional csomag is, aktív navigációval dolgozó kormányzó- és sávtartó asszisztenssel és Emergency Lane Assistant technológiával.

A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója lehetővé teszi a központi kijelző és a műszeregység megjelenített tartalmainak személyre szabását, valamint a BMW Intelligens Személyi Asszisztens alkalmazását. Alapfelszereltség a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer, amely rendkívül gyors és precíz útvonaltervezést tesz lehetővé.

A BMW 4-es Coupé árai (bruttó forint)

BMW 420i: 13 676 000,-Ft
BMW 430i: 15 259 000,-Ft
BMW M440i xDrive: 20 396 000,-Ft
BMW 420d: 14 489 000,-Ft
BMW 420d xDrive: 15 250 000,-Ft