2020. november 19. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen lesz a következő Honda Civic

A Honda a napokban a live streaming szolgáltató Twitchen megmutatta a közönségnek a tizenegyedik generációs Civic prototípusát, amely dizájnját tekintve új vonalat képvisel, visszanyúl a klasszikus Honda vonalvezetéshez, s ez örvendetes. Az új generációs Civic végleges formájában majd csak jövő tavasszal debütál; először a szedán, majd az ötajtós ferdehátú, végül pedig a Type R csúcsmodell lép színre.

A Honda nem véletlenül az Egyesült Államokban mutatta meg először az új Civic prototípusát, a japán kompakt ugyanis az amerikai Z generáció abszolút kedvenc autója és összességében az egyik legkelendőbb kompakt modell Észak-Amerikában. 1973-as bemutatkozása óta közel 12 millió darabot adtak el belőle, 47 év óta a három legnépszerűbb modell között van.

Az új, 11. generációs modell – jelen esetben szedán kivitelben –, új Solar Flare Pearl karosszériafényezéssel állt reflektorfénybe. Tervezői időtlen Honda dizájnelemekből nyertek inspirációt, így a kocsi alacsony és széles kiállású lett, övvonala alacsonyan húzódik, ablakfelületei nagyok, felületkidolgozása tiszta. Az orr-rész érdekessége a hűtőrácshoz képest mélyen ülő fényszórók, valamint az egyetlen óriási középső légbeömlő. A farrész aerodinamikus és sportos benyomást kelt az integrált légterelővel, a bumeráng alakú LED-es csíklámpákkal és az ovális kipufogóvégekkel.

Az utastér is eltávolodik a jelenlegi koncepciótól, visszahozza a Civic korábbi generációinak letisztult és lényegre törő kialakítását. A modern kor a teljesen digitális fő műszeregységben és a 9 colos full-HD érintőképernyőben jut kifejezésre.

A Honda Civic globális modellváltozatai általában csak minimális mértékben térnek el egymástól, így biztosra vehetjük, hogy Európában majd mi is egy ilyen formavilágú Civic-családdal fogunk találkozni.