2020. november 24. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

42 kilométeren át mentek keresztben egy Porsche Taycannal – videó

A Porsche Taycan beírta nevét a Guinness Rekordok Könyvébe az elektromos autó által felállított leghosszabb drift kategóriájában. A világrekord helyszíne a Hockenheimringen található Porsche Experience Centre (PEC) volt.

Dennis Retera Porsche instruktor 210 kört tett meg a 200 méter hosszú driftkörön anélkül, hogy az első kerekek egyszer is ugyanabba az irányba nézzenek, mint a kanyar íve: az 55 perces menet alatt a driftszakértő 42,171 kilométert tett meg. A maratoni távval Retera felállította az elektromos autóval történő folyamatos driftelés új világrekordját. Az átlagsebesség 46 km/óra volt. A rekorddöntést a Taycan Kínában már elérhető hátsókerék-hajtású kivitelével végezték.

A rekordkísérlet Joanne Brent, a Guinness Rekordok Könyvének felügyelőjének hivatalos megfigyelése alatt zajlott a PEC folyamatosan öntözött pályáján. A Guinness szakértő aprólékosan dokumentálta a történéseket különböző műszaki segédeszközök és további független szakértők segítségével: a teszt előtt egy helyi földmérő milliméteres pontossággal mérte fel a Porsche Experience Centre 80 méter átmérőjű területét, amely a rekorddöntés színhelyéül szolgált. A járműben elhelyezett GPS- és elfordulásérzékelők ugyancsak a dokumentálást segítették, épp úgy, mint a pálya ellenőrzőtornyára felszerelt kamera, amely rögzítette a rekordot.

Denise Ritzmann is független szakértőként volt jelen. A mérnök a DEKRA munkatársaként a rekordkísérlet előtt hitelesítette, hogy a résztvevő előszériás, hátsókerék-hajtású Taycan a szériaállapotnak és az közúti előírásoknak megfelel. Ritzmann maga is jártas a drift műfajában: 2018-ban és 2019-ben ő volt az európai driftbajnok, így szakértő szemeivel ő is megfigyelhette, hogy a Taycan folyamatos driftben maradt mindvégig a rekordkísérlet során. Brenttel együtt ő is számolta a rekordkísérlet során megtett köröket.
A
Porsche Taycan számos más területen is rekordtartó: legyen szó 24-órás nagysebességű futamról 3425 kilométeren át Nardòban, kategóriája legjobb köridejéről (7:42) a Nürburgring-Nordschleifén vagy a Lahr repülőterén elvégzett 26 egymást követő állórajtos 200 km/h-s gyorsulásról – az első teljesen elektromos Porsche sportautó rekordstatisztikái felettébb lenyűgözőek.