2020. november 25. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

Kisméretű crossovert fejleszt a Hyundai

A Hyundai új kisméretű crossover modellel bővíti szabadidőjármű palettáját. A B-SUV szegmensbe tartozó Bayon a Kona, Tucson, Nexo és Santa Fe típusokhoz csatlakozik és fontos szerepet szánnak neki. A jövő év első felében érkezik.

20201125_Hyundai_Image_Bayon name teaser

A Bayon nevet a délnyugat-franciaországi Bayonne városa ihlette. A Hyundai azért nevezte el egy európai városról a Bayont, mert a modellt elsődlegesen az európai piacra szánják. Az Atlanti-óceán partja és a Pireneusok között fekvő város a kirándulók és a hajózni vágyók körében egyaránt közkedvelt helyszín, így a név tökéletesen illik az új modell életvidám, aktív karakteréhez.

Az elmúlt húsz év során a Hyundai gyakran merített ihletet a világ legkülönfélébb pontjain fekvő földrajzi helyekből, ezzel a szabadidőjármű-piac széles körben ismert típusneveit teremtve meg. Nem csak az arizonai, illetve új-mexikói városokról elnevezett Tucson és Santa Fe modellekre igaz ez, hanem a Konára is, amely a Hawaii sziget egyik kerületéről kapta a nevét. Sőt, még az üzemanyagcellás elektromos Nexo nevének is van földrajzi vonatkozása: Nexø az egyik legnagyobb város a népszerű dán nyaralóhelyen, Bornholm szigetén.

A Bayon további részleteivel hamarosan jelentkezik a Hyundai.