2020. december 08. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

A Renault adja el a legtöbb villanyautót Európában

A Renault vezeti az európai elektromos járművek piacát, összesen 95 985 darabot értékesített egy év alatt 2020 november végéig. A tavalyihoz képest ez 80%-os növekedést jelent. A legkelendőbb villanyautó Európában a ZOE, a legnépszerűbb elektromos kishaszonjármű pedig a Kangoo Z.E.

Renault ZOE

Hazánkban 2020 november végéig összesen 343 darabot adtak el a Renault ZOE-ból, mellyel a márka 13,25%-os piaci részesedést ért el a Datahouse adatai alapján. Kiugró eredményeknek mondhatók ezek a tavalyi év azonos időszakához képest, hiszen az eladott darabszám több, mint háromszoros növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, és a piaci részesedés is több mint 8%-kal emelkedett 2019 azonos időszakához viszonyítva.

A ZOE továbbra is a legnépszerűbb tisztán elektromos hajtású személygépkocsi Európában. 2020 januárja óta több mint 84 ezer darabot adtak el belőle, ami közel a duplája a 2019-es adatoknak (január és november vége közötti időszakhoz képest). A ZOE így vezető elektromos modell lett olyan nagyobb piacokon is, mint Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország vagy Portugália. Bemutatása óta több mint 268 ezer ZOE-t értékesítettek Európában.

RENAULT,LEADEROFEVSALESINEUROPE1

A Kangoo Z.E. a legkeresettebb elektromos kishaszonjármű 2010 óta. 2020 november végéig 8498 darabot helyeztek forgalomba. 2010 óta összesen 57 595 Kangoo Z.E. adtak el Európában.

A frissen a nemzetközi piacra bocsátott új Twingo Electric 1760 regisztrációnál tart Európában. Agilitásának, modularitásának és 190 km-es WLTP hatótávolságának (ami akár 270 km-es hatótávot jelenthet városi forgalomban) köszönhetően a Twingo Electric remek társ a napi ingázáshoz. A Renault elektromos kínálatában megtalálható a Twizy is, amiből több mint 31 ezer darabot értékesítettek, valamint a 3,5 tonna teherbírású Master Z.E. kishaszonjármű.

New Renault Zoë

A Renault a közelmúltban mutatta be elektromos palettájának következő darabját, a Megane eVision-t. A Megane eVision-ből fejlesztett és a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-EV platformjára épülő sorozatgyártású modell lesz a Renault megoldása egy C-szegmenses elektromos autóra. Elektromos kínálata mellett a Renault a legnépszerűbb termékkínálatát (Clio, Captur és Megane) hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal is kiegészíti.