2020. december 11. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Négymilliónál tart a Toyota Yaris

Legördült a gyártósorról a négymilliomodik Toyota Yaris a Toyota franciaországi üzemében. A Yaris több mint 20 éve, 1999-ben lépett színre, 2000-ben pedig elnyerte az Év Autója címet, és azóta is töretlen sikernek számít – mind az értékesítési darabszámok, mind pedig a márka népszerűsítésének tekintetében.

Yaris 4 Millions . Toyota TMMF. Onnaing.

A modell eladásai évről évre növekednek: 2019-ben a harmadik generációs Yarisból 224 000 darab talált gazdára Európában, 22 százalékot produkálva a Toyota európai forgalmából, és közel 8 százalékos piaci részesedést szerezve a szegmensben. Magyarországon a modell ennél is nagyobb slágernek számít: idén január és november között nem kevesebb, mint 2816 darab talált gazdára belőle a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó-piacon, ami megdöbbentő 45,4%-os növekedést, és 25,6%-os szegmensrészesedést jelent.

A négymilliomodik európai gyártású Yaris egy negyedik generációs modell, amiben a Toyota Hybrid System negyedik generációs változata működik a szegmens legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztásával és CO₂-kibocsátásával (3,7 l/100 km és 85 g/km). A Toyota mérnökei mindezt magasabb teljesítmény (116 LE) mellett érték el.

Yaris 4 Millions . Toyota TMMF. Onnaing.

Az új Yaris emellett a szegmens legbiztonságosabb autója. A kisautók mezőnyében elsőként központi légzsákot kapott, Safety Sense csomagjában  pedig benne van egy sor olyan aktív biztonsági rendszer, amelyek elsőként jelennek meg a kategóriában. A közeljövőben a Yaris szabadidős testvérmodellje, a Yaris Cross is hamarosan megkezdődik a Toyota franciaországi gyártóüzemében.