2020. december 16. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

Továbbra is Suzukiból fogy a legtöbb idehaza

11,33 százalékos piaci részesedéssel, 13 064 darab regisztrált új személygépjárművel a Magyar Suzuki Zrt. egy hónappal az év vége előtt vezeti a 2020-as hazai újautó-értékesítést. A márka, elsősorban a Vitara és SX4 S-CROSS modelleknek köszönhetően négy éve uralja a hazai eladásokat.

2020 novemberében 2276 darab új Suzukit helyeztek forgalomba, ez közel kétszerese a második helyezett márka regisztrált darabszámának. Ezzel a mennyiséggel a Magyar Suzuki több mint 17 százalékos piaci részesedést ért el, így éves összesítésben is az első helyen áll.

Továbbra is az Esztergomban készülő Vitara bizonyul a magyar újautó-vásárlók kedvencének, amelyből 6178 darab került forgalomba 2020. január 1-je és november 30-a között. A teljes személyautó-piac TOP 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-CROSS. A modellből csaknem 5000 darabot helyeztek forgalomba november végéig Magyarországon.

A Suzuki Csoport fenntartható autózási törekvéseivel összhangban a Magyar Suzuki 2019 decemberében megkezdte a lágy hibrid járművek sorozatgyártását Esztergomban. Az idei gyártás több mint 65 százaléka már lágy hibrid gépjármű volt.

Két új import modell értékesítése is megkezdődik Európában. A hálózatról tölthető hibrid SUV, az Across forgalmazása november első felében előértékesítés formájában indult el, a hibrid Swace modellek eladásai pedig várhatóan jövő januárban kezdődnek. A nem Esztergomban készült, de Magyarországon is forgalmazott Suzuki típusok közül a Swiftből több mint 1200 darab, Ignisből pedig közel 600 darab került forgalomba idén november végéig.