2020. december 23. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az arany szarvas

A Bentley egyik régi ügyfele a Mulliner divízióval közösen továbbfejlesztette Flying Spur limuzinját: megszületett az igencsak különleges, karácsonyi hangulatot árasztó ‘Reindeer Eight’, azaz a rénszarvas nyolcas.

A Bentley egyedi ügyféligényeket kielégítő részlege, a Mulliner műhelyéből ezúttal egy valóban rendhagyó jármű került ki. A ‘Reindeer Eight’ egy messzemenőkig testre szabott, egyedi tónusú fényezéssel ellátott Flying Spur V8 limuzin. A megrendelő kevertette ki hozzá a mélypiros karosszériaszínt, melynek a Cricket Bauble nevet adták. Az árnyalat egyébként a Cricket Ball-on alapul, amely egyike a típushoz elérhető 62 színárnyalatnak.

A Flying Spur legnagyobb különlegessége, egyúttal látványossága a Flying B jelvény helyén látható arany rénszarvas figura, amelyet 3D nyomtatással alkottak meg. De a sárvédőkön megjelenő V8 emblémákat is lecserélték, ott most speciális

‘Reindeer Eight’ feliratok jelennek meg. Az arany szarvas megadta a hangulatot, így a sztenderd króm motorháztető csíkot arannyal húzták át, s az autót aranyszínű kiegészítőkkel látták el. Előre, hátulra és oldalra aranyszínű karbon légterelőket szereltek fel, s a Mulliner Driving Specification 22 colos felnik is arany színben pompáznak.

Az utastérben a karosszériával összhangban bordó bőrkárpitozásra esett a választás, amelyet aranyszínű keresztvarrás mintával varázsoltak még különlegesebbé. A vezetőülésbe a tulajdonos nevét is belehímezték.  A fekete zongoralakk betétes műszerfalra és ajtópanelekre északi sarki téli jeleneteket festettek fel. Az egyedi steppelésű fotelek minden kényelmet megadnak, fűthetők és szellőztethetők, többfunkciós masszázst építettek beléjük, oldaltámaszaik is állíthatók. Az ajtópanelek az új háromdimenziós gyémánt mintázatot vonultatják fel.