2020. december 28. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: francia és olasz dizájnikonok

A különleges járműveket gyártó és gazdag versenytörténelemmel bíró olasz és francia márkák, az MV Agusta és az Alpine szövetségre léptek egymással. Együttműködésük gyümölcse az MV Agusta Superveloce Alpine motorkerékpár, amelyet az Alpine A110 modell inspirált. Az exkluzív kétkerekűből összesen 110 darabot készítenek.

Az együttműködés a lenyűgöző dizájn és a gyönyörűen kimunkált termékek iránti rajongásra épít. A fantasztikus kinézetű motorkerékpár a két márka identitásának tökéletes ötvözete.

A Superveloce Alpine kék-ezüst festést kapott, dizájnja az Alpine A110-ét követi.  A kék árnyalat megegyezik a francia sportkocsiéval, ez a klasszikus Alpine-kék. A kék cérnával varrott, fekete Alcantara szövet ülés szintén az A110-re utal. Az oldalsó idomokon ezen kívül megjelenik az Alpine logó, a karbon sárvédők két oldalán pedig a francia és az olasz zászló tűnik fel.

A különleges MV Agustát a cég soros háromhengeres blokkja hajtja, amely 13 ezres fordulatszámon 147 lóerőt présel ki magából. Az Arrow Racing 3 sport kipufogórendszerrel szerelt Superveloce Alpine akár 240 km/órával is tud száguldani.

Az MV Agusta Superveloce Alpine értékesítése már megkezdődött, olaszországi ára 36 300 euró.