2020. december 29. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Minden idők legdurvább utcai Lamborghinije

A norvég Zyrus tuningcég bemutatta az elképzelhető legőrültebb átalakító csomagot a Lamborghini Huracan modellhez. Két évnyi tesztelés és 6000 kilométernyi versenypálya használat után a motortuning és optikai csomag készen áll az értékesítésre. Aki beruház az elérhető 12 utcai csomag egyikébe, egy szupersportkocsi-gyilkos fegyverhez jut.

Zyrus-Lamborghini-Huracan

Az átépített Lamborghini Huracan, a Zyrus LP1200 Strada 1200 lóerőt vonultat fel. Ezt versenyalkatrészek és turbófeltöltők beépítésével érték el. Az 5,2 literes V10-es erőforrás normál üzemmódban 900 lóerőt mozgósít, ám a Track (pálya) üzemmód aktiválásával 1200 tagú ménes vethető be. A menetteljesítményekről nincsenek adataink, ám sejthető, hogy az 1427 kilogrammos rakéta ’átugorja’ sorozatgyártású testvérét.

A Zyrus nem restellett egy radikális aerodinamikai készletet is kifejleszteni a Huracanhoz, amelyet teljesen új dimenzióba röpíti azt. A bodykit enyhén szólva túlzó, gyökeresen átformálja a Lamborghini megjelenését, ám felettébb hatékony is. Új első szoknya, légbeömlős első fedél, új küszöbök, megnövelt méretű légszívó nyílások, tetőlégszívó, agresszív diffúzor és gigantikus hátsó szárny alkotják a csomagot, amely a GT3-as versenyautókénál is nagyobb leszorítóerővel ruházza fel a Huracant.

Zyrus-Lamborghini-Huracan-2

A Zyrus LP1200 csomagból összesen 24 darabot fognak készíteni, 12 kizárólag versenypályás használatra engedélyezett, míg 12 közúti forgalomban is használható. Az utcai Zyrus Lamborghiniért minimum 595 ezer eurót kell fizetni, míg a pályagépért 525 ezer eurót kell leszurkolni. Az utóbbi egyébként még extrémebb, csupán 1,2 tonnát nyom a mérlegen és még nagyobb leszorítóerőt generál.

Íme a versenyváltozat egy köre a Nürburgring Nordschleifén: