2021. január 01. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy makulátlan Chevy Blazer kabrió

A Chevrolet néhány évvel ezelőtt felélesztette a Blazer típusnevet, de az új modell korántsem hasonlított arra a karakteres terepjáróra, amelyet rengetegen a szívükbe zártak. Ezen segít ez a kaliforniai restomod.

Erre az 1972-es Chevrolet K5 Blazer restomodra igencsak jó ránézni. A nyitott tetős gép csúcsformában van: kétszínű, kék-fehér külső fényezést kapott, láthatók rajta az eredeti famintázatok és persze a króm lökhárítók. A kerekek is vadonatújak. Az utastérben az eredeti, kockás mintás huzatú ülésekkel és a vékony karimájú kormánnyal találkozunk. A műszerfalba viszont új Dakota műszereket építettek emellett Vintage Air légkondicionáló berendezést és RetroSound audiorendszert szereltek az autóba.

Ami biztosan nem eredeti, az a 6,2 literes GM LS3 V8-as motor, amely 487 lóerőt mozgósít. Egy új négyfokozatú 4L80E automataváltót kötöttek hozzá, egyedi osztóművel. A K5 Blazer a lemezek alatt is korszerűsödött: új féltengelyeket, újjáépített differenciálműveket és KYB lengéscsillapítókat kapott. A fékrendszert ugyancsak feljavították; a négy tárcsával és az acél fékcsövekkel sokkal hatékonyabban dolgozik.

A K5 Blazer kabrió restomodot hamarosan elárverezik, 150-175 ezer dollárra számítanak érte.