2021. január 07. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Nagyon keresik a Volvo villamosított autóit

Tavaly jelentős mértékben emelkedett a Recharge modellek iránti kereslet, így a Volvo megháromszorozza a belgiumi Gent városában működő üzemének gyártókapacitását. Jelenleg Gentben készül a Volvo első tisztán elektromos típusa, az XC40 Recharge, valamint az XC40 plug-in hibrid kivitele. Jövőre pedig megkezdik a Volvo második villanyos modelljének gyártását is.

A Volvo feltett szándéka, hogy prémium elektromosjármű-gyártóvá váljon, és ezzel összhangban az elkövetkező évek során számos tisztán elektromos járművet hoz forgalomba. A vállalat tervei szerint 2025-re globális eladásainak 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, a fennmaradó 50 százalékot pedig plug-in hibridek fogják adni.

Gent a Volvo Cars globális gyártóhálózatának első olyan tagja, ahol megkezdődött a tisztán elektromos járművek gyártása, ugyanakkor a vállalat további üzemeinek is szerepet szán az elektromos gyártókapacitás fokozásában. A gyártó egyébként a múlt hónapban jelentette be, hogy villanymotorokat fog összeszerelni a svédországi Skövde városában működő hajtáslánc-gyártó üzemében, az évtized közepére pedig megvalósítja az e-motorok teljes körű házon belüli gyártását.