2021. január 21. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A Golf a 2020-as év Európa-bajnoka

Tavaly ismét a Volkswagen Golf volt a legkeresettebb modell Európában összesen közel 312 000 kiszállítással. A wolfsburgi ikon 2020-ban Németország legnagyobb darabszámban értékesített autója is volt, 133 900 darab talált belőle gazdára.

The new Volkswagen Golf 1.5 eTSI, Golf eHybrid and Golf GTE

Miután a koronavírus járvány tavaszi kitörése félbeszakította ez éppen induló piaci bevezetést, a Golfnak rengeteg mindent kellett behozni az év második felében. Különösképpen a fontosabb modellváltozatok elérhetősége, mint amilyen a GTI, a GTD és a GTE adott újabb lökést a Golf eredményeinek a harmadik negyedévben. Ennek köszönhetően az év végére minden harmadik átadott Golf már egy hibrid modell volt. Az év végének dinamikáját remekül érzékelteti az a tény, hogy Európában közel 312 000 Golf modellt vehettek át az ügyfelek, egyedül az év második felében pedig 179 000 Golf jelent meg az utakon.

Az év végén a Golf volt messze a legjobb a forgalomba helyezési statisztikák alapján Németországban, őt követte két másik Volkswagen modell, a Tiguan és a Passat. A legmagasabban rangsorolt versenytárs modell csupán a negyedik helyet tudta megszerezni az értékesítési listában.

A Golfot a német szaksajtó egybehangzóan választotta a kompakt kategória legjobbjának és ő lett az Auto Motor und Sport, az Auto Bild és az Auto Zeitung magazinok 16 összehasonlító tesztjének győztese is. Az ügyfelek is osztják ezt a véleményt, hiszen az ő döntésük alapján lett ismét a Golf a legjobb.