2021. február 12. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

Különkiadás készült az elektromos MINI-ből

Márciusban debütál az utakon a tisztán elektromos meghajtású MINI első különkiadása, amely minden korábbinál letisztultabb formanyelvvel, színátmenetes tetőfényezéssel, exkluzív stílusjegyekkel, újragondolt utastéri elrendezéssel és prémium minőségű felszereltségi tételekkel rendelkezik.

A MINI Electric Collection különkiadáshoz elérhető karosszériafényezési árnyalatok között most először az Island Blue metál, alternatívaként pedig a Rooftop Grey metál is megtalálható. Az exkluzív kiadás ráadásul a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezést is megkapja, amely egyedülálló stílusjegy a kisautók mezőnyében. Az új karosszériafényezési technika a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva kínálja a San Marino Blue, a Pearly Aqua és a Jet Black árnyalatok harmonikus átmenetét.

A különkiadás összetéveszthetetlen megjelenését exkluzív motorháztető-dizájn és oldalsó csíkok nyomatékosítják, amelyek színátmenetes kialakításukkal a színátmenetes tetőt is stílusosan egészítik ki. A sportos kisugárzást fekete külső visszapillantó-házak, 17” méretű MINI Electric Collection küllő-dizájnú könnyűfém keréktárcsák, valamint Piano Black magasfényű karosszéria-kiegészítők (a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei, a MINI emblémák, a hátsó típusfelirat, a kilincsek és az oldalsó irányjelző-panelek) erősítik.

A csomag részei továbbá a mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénnyel szerelt adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nyomtatott MINI Electric felirattal ellátott küszöblécek, a Light Grey szövet/műbőr borítású sportülések, az újratervezett, MINI Yours Aluminium utastéri dekorbetétek és az antracit-árnyalatú tetőkárpit is. Az utastér újragondolt prémium minőségét MINI Electric logóval ellátott, nappa bőrrel bevont sportkormány fokozza.

A MINI Cooper SE első különkiadásához extraként megrendelhető tételek sorát újonnan összeállított felszereltségi csomagok színesítik, amelyek a legkedveltebb kényelmi funkciókat, a legintelligensebb járműkapcsolati megoldásokat és az iránymutató vezetést támogató rendszereket egyaránt felkínálják. A modellhez első ízben válik elérhetővé a kormányfűtés. A Connected Navigation csomag alapfelszerelés, a külön rendelhető Connected Navigation Plus csomag Head-Up kijelzőt, vezeték nélküli okostelefon-töltést, a Concierge Services szolgáltatásait és a MINI Connected XL okosalkalmazás funkcióit is magába foglalja.

A Driver Assistance csomag része a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az új DriverAssistance Plus csomag részeként pedig aktív tempomat is elérhető, Stop & Go funkcióval.