2021. február 22. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a virágba borult Lexus UX

A Zen Garden névre keresztelt, Lexus UX-ből készített műalkotás különlegessége, hogy a karosszériáját fehér papír virágszirom-imitációk borítják be, több ezer darab.

A második UX Art Car pályázat győztese a klasszikus japánkertek szellemét idézi meg, csak a fényszórók, a Lexus jellegzetes, orsó alakú hűtőmaszkja, a kerekek, a kilincsek, valamint az ablakok maradtak szabadon, hogy a kompakt szabadidőautó használható maradjon a közúti forgalomban, minden mást fehér virágszirmok borítanak.

A Clap Studio művészeinek, Jordi Iranzónak és Angela Montagudnak egy hónap sem kellett ahhoz, hogy elkészítsék pályaművüket, melyet az UX olyan erősségei inspiráltak, mint az innováció, a technológia, a design és a részletekre való odafigyelés. Egy olyan világ lebegett a két alkotó lelki szemei előtt, ahol az emberek és a természet tökéletes összhangban élhetnek.

A feltűnő, művirággal borított Lexus UX-et hat pályamű közül a közönség szavazta meg győztesnek a Lexus Spanyolország honlapján.

A Lexus Spanyolország 2019-ben, a Lexus alapításának 30. évfordulóján rendezte meg az első Lexus UX Art Car dizájnpályázatot és -versenyt. Akkor szintén egy művész páros (Antoñito és Manolín) győzött, mégpedig a Gyorin Kozane (A mérleg páncélja) nevű UX-szel, amelynek karosszériáját pikkelyekre emlékeztető bevonattal látták el. A vörös és kék színű, szerves anyagból készült hálók tökéletesen imitálták egy hal bőrét, a japán művészetben és kultúrában gyakran előforduló motívumot. A színes, háromdimenziós burkolat bio-epoxi gyantából készült, és vászonként húzták rá az UX karosszériájára.