2021. február 26. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A hölgyek a Lexus LC kabriót tartják a legjobb luxusautónak

A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is megérkező Lexus LC 500 Convertible nyerte el a 2021-es év legjobb luxusautója címet a Világ Női Autója (WWCOTY) szavazásán. A Lexus első vászontetős modellje a kilenc kategóriagyőztes autó egyike, amelyeknek biztonságát, komfortját, technológiáját és ár-érték arányát a legjobbnak ítélték az adott szegmensben.

A legjobb luxusautó kategória győzteseként a a Lexus LC Convertible kabrió is részt vesz az Év Legjobb Autója megmérettetésen, aminek abszolút győztesét március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon teszi közzé a szervezet. A WWCOTY zsűrije 50 tagú, és az autós újságíró hölgyek öt kontinens 38 országát képviselik. Ez az autós világ egyetlen olyan zsűrije, amely kizárólag nőkből áll, az idei évtől pedig magyar tagja is van az MTI-s Kurcz Erzsébet személyében.

A Lexus LC 500 Convertible egy varázslatos őrület, amiről álmodozhatunk; olyan autó, ami sokunk bakancslistáján szerepel. Megvan benne a klasszikus sportkocsik szenvedélye, így nincs szüksége trükkökre ahhoz, hogy magába bolondítson minket.”– fogalmaz Marta Garcia (Spanyolország), a WWCOTY ügyvezető elnöke.

Anat Danielt (Izrael) az fogta meg igazán, ahogy a Lexus mérnökei egyensúlyt teremtettek a luxus, a “japán sportosság” és a “pazar” erőforrás között, amitől az autó “egyedi és feledhetetlen” lett; Charleen Clarke (Dél-Afrika) szerint pedig “varázslatos élmény” vezetni ezt a kabriót. Ahogy kupé-testvére, az LC Convertible is érzékletesen testesíti meg a Lexus életmód-márkává formálódását, hiszen az autó nemcsak élvezetes vezethetőséget, hanem egyedi dizájnt és kivételes kézműves minőséget is kínál az igényes vásárlóknak.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autó nyitott és zárt tetővel ugyanolyan jól mutasson, ezért kiemelt figyelemmel tervezték meg a tetőmerevítő- és mozgató mechanizmust. Az LC Convertible azonban nemcsak gyönyörű, hanem a Lexus “’lélegzetelállító teljesítmény’ filozófiájának is méltó képviselője, hiszen a tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltóval összekapcsolt 5,0 literes V8-as motor 270 km/órás (elektronikusan korlátozott) végsebességet kínál. A gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára mindössze 5 másodpercig tart, és precíz aerodinamikai megoldások gondoskodnak arról, hogy az utasokat még lendületes autózás közben se zavarják a légörvények. A gyönyörűen kialakított, kiváló minőségű anyagokkal burkolt kabin tökéletesen példázza a Lexus emberközpontú szemléletét.

2021-ben a WWCOTY zsűrizési folyamata megújult: a szakértők először megnevezték az adott kategóriában legjobbnak tartott három autót, és csak ezt követően szűkítették le a kört az egyetlen győztesre. A megmérettetésen azok a modellek vehettek részt, amelyeket 2020 januárja és decembere között mutattak be. Ahogy az elmúlt években, idén is egy független szervezet, a Grant Thornton New Zealand hitelesítette a szavazás eredményét.